Poruka

Orban u Sarajevu: BiH brzo u EU i bez miješanja stranaca

"Prisutni smo u EUFOR-u, a željeli bismo da ostanemo i dalje", naveo je Orban u Sarajevu.
Vijesti / Politika | 22. 06. 2023. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas u Sarajevu da Mađarska ne podržava politiku sankcija, te da vlastima u BiH treba prepustiti da se same dogovaraju bez miješanja stranaca.

"Mađarska vam je susjed koji ima suverenu vanjsku politiku i shodno tome, šta god govorili u Bruxellesu, mi smo za brzo članstvo Balkana, odnosno BiH u EU", istaknuo je Orban nakon sastanka s predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto i izaslanstava BiH i Mađarske.

Orban je istaknuo kako su na sastanku razgovarali i o ekonomskim pitanjima, te da je bilo riječi o sektorima u kojima bi bilo dobro da ulažu mađarski investitori.

Rekao je kako je Mađarska prisutna u sektoru zrakoplovstva i bankarstva, te da bi rado prihvatili angažiranje i u sektoru sigurnosti.

"Prisutni smo u EUFOR-u, a željeli bismo da ostanemo i dalje", naveo je Orban.

Video: Krišto-Orban: Napraviti iskorak u dobrim odnosima dviju zemalja

Premijer Mađarske je naglasio da su današnji razgovori bili dobar početak, te poručio da bi ministri trebali dati dinamiku suradnje ubuduće.

Predsjedavajuća Vijeća ministara izjavila je pak da su reforme u fokusu rada Vijeća ministara i da bi se izmjenama Izbornog zakona stvorile pretpostavke za bolje funkcioniranje BiH.

Krišto je, nakon sastanka s Orbanom rekla da je mađarsko izaslanstvo informirala o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, te radu institucija i prioritetima rada.

Kopirati
Drag cursor here to close