Sarajevo

Krišto o sastanku s Orbanom: "Značajan iskorak u odnosima ove dvije zemlje"

"Naznačili smo i stavove da smo mi kao BiH poželjan faktor cijeloj regiji, ali i EU. Vjerujem da će današnja posjeta biti značajan iskorak u odnosima ove dvije zemlje", rekla je Krišto.
Vijesti / Politika | 22. 06. 2023. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Kroz ovaj sastanak smo naglasili naše susjedne odnose, unaprjeđenje suradnje na polju energetike. Ispred Vijeća ministara informirali smo o političkoj situaciji u BiH, radu i prioritetima", kazala je predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto nakon sastanka sa izaslanstvom Mađarske na čelu s premijerom Viktorom Orbanom.

Naime, zahvalila je ona na, kako navodi, prijateljskom razgovoru te naglasila kako su se u razgovoru osvrnuli i na Daytonski mirovni sporazum.

"Kako imamo još uvijek pitanja koja nisu do kraja završena, naglasili smo da je fokus rada ovog saziva Vijeća ministara, istaknuli smo i to da smo napravili značajne korake. Bosna i Hercegovina je dobila kandidatski status, te da se na tome mora raditi. Na poseban način smo naglasili suradnju, dobru suradnju. Nadam se da ćemo kroz bilateralnu i institucionalnu suradnju postići dobre rezultate. Naznačili smo i stavove da smo mi kao BiH poželjan faktor cijeloj regiji, ali i EU. Vjerujem da će današnja posjeta biti značajan iskorak u odnosima ove dvije zemlje", rekla je Krišto.

Orban je danas svečano dočekan u Sarajevu.

Foto: Anadolija / U službenu posjetu BiH je došao premijer Mađarske
Kopirati
Drag cursor here to close