Premijer Mađarske

Orban pomaže RS-u sa 100 milijuna eura

Orban je opisao Srbiju i Republiku Srpsku kao ''ključ za stabilnost Zapadnog Balkana'' i pozvao novu njemačku vladu da integrira regiju u EU, a ne da ga kazni.
Vijesti / Politika | 21. 12. 2021. u 20:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađarska će pružiti 100 milijuna eura pomoći bh. entitetu Republika Srpska, kazao je danas premijer ove zemlje Viktor Orban.

On je odgovarajući na pitanje BIRN-a na konferenciji za novinare u Budimpešti poručio kako će financijski podržati bosanske Srbe i osobno zaustaviti sankcije Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva iz RS, prenosi N1.

Orban je opisao Srbiju i Republiku Srpsku kao ''ključ za stabilnost Zapadnog Balkana'' i pozvao novu njemačku vladu da integrira regiju u EU, a ne da ga kazni, što bi ''moglo dovesti do još većih problema''.

Mađarski premijer je dao punu podršku Dodiku, nazivajući ga demokratski izabranim političarem i upozoravajući zapadne sile da bi ''njegov egzorcizam'', koji je više puta prijetio otcjepljenjem od Bosne i Hercegovine, bio opasan.

Podsjećamo, Orban je danas ima niz kontroveznih izjava. Između ostalog, osvrćući se na pridruženje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji kazao je da je ''izazov sa BiH kako integrirati zemlju s dva milijuna muslimana”*

Kopirati
Drag cursor here to close