Nemoć

Dodik: Prošlo je vrijeme kad su SAD sankcijama upravljale svijetom

"Žao mi je ako neki ljudi, a bit će toga, neopravdano budu stavljeni pod sankcije. Mislim da nitko ne treba da ima sankcije, ali to je i nemoć SAD koja misli tako da upravlja svijetom. To vrijeme je prošlo", naglasio je Dodik.
Vijesti / Politika | 18. 12. 2021. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od dana kada je Valentin Inzko, bivši visoki predstavnik u BiH uveo Zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, svaku priliku koristi da se obruši na međunarodne diplomate u BiH, prenosi "Avaz". 

Tako je u subotu kazao da je u rukama stranaca razlog zašto BiH ne funkcionira. Rekao je i da su "sav problem i nered u BiH napravila četiri neimenovana stranca, neki visoki predstavnici i tri suca Ustavnog suda i da ne zna kako će ga "počistiti".

Prošlo vrijeme

"Republika Srpska čita doslovno Ustav i spremna je da se ponaša u skladu s Ustavom. Na mjestima odlučivanja naći ćemo se onog trenutka kada ti arogantni stranci, koji pokušavaju da uvode red raznim spekulacijama, uklone onu brljotinu koju je napravio Inzko i omoguće funkcioniranje BiH", poručio je Dodik.

Dodik kaže da slijedi povratak u zajedničke institucije kada se povuče taj zakon, napomenuvši da su im te činjenice sto puta rečene i da će im se to reći ponovo, bez obzira na prijetnje.

"Žao mi je ako neki ljudi, a bit će toga, neopravdano budu stavljeni pod sankcije. Mislim da nitko ne treba da ima sankcije, ali to je i nemoć SAD koja misli tako da upravlja svijetom. To vrijeme je prošlo", naglasio je Dodik.

RS ima pravo na Dayton 

Dodik je dodao da on nema nikakav problem s tim, ali da moraju da znaju da u njegovom "liku i djelu" ne stanuje kukavica koja bi se povukla zato što su se tamo neki koji su napravili karijere na BiH i laži sada vratili na političku scenu u Americi uvjereni da mogu nešto da učine.

"Jest Amerika velika i moćna, to nitko ne spori, ali neke okolnosti su se promijenile. Republika Srpska ima pravo na Dayton, ima pravo na Ustav i mi se tako ponašamo", rekao je Dodik.

Osvrćući se na razne instrukcije o kojima se govori u javnosti o ponašanju prema dužnosnicima Republike Srpske i Srpskoj, Dodik je rekao da ne zna o čemu je riječ.

"To mi liči na obavještajno podzemlje koje ubacuje ponešto od svega toga da bi napravilo spekulativnu atmosferu. Umjesto da zaustavljaju, kako stranci kažu, Dodika i njegove, neka zaustavljaju te spekulante koji lažu i petljaju", poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close