Pregovori

Komšić potvrdio: Razgovara se o novoj stranci

Prije mjesec dana održan je prvi sastanak Komšića i Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres.
Vijesti / Politika | 29. 04. 2021. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić potvrdio je informaciju o razgovorima za formiranje nove stranke u koju bi se okupile stranke ljevice i centra.

"Razgovaramo o političkom programu sa ciljem formiranja jednog novog političkog subjekta, atmosfera je za sada odlična", potvrdio je Komšić.

Kako navodi Klix.ba, prije mjesec do dva održan je prvi sastanak Komšića i Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres. Nakon sastanka u Sarajevu, uslijedili su razgovori i u Tuzli.

Osim Platforme za progres (PZP) i Demokratske fronte (DF), pregovori bi trebali okupiti i Socijaldemokrati BiH (Enver Bijedić), Građanski savez (GS)i Pokret Socijalne pravde i demokratije (SPD).

Postojanje ove inicijative potvrdili su iz Platforme za progres.

Kako su rekli, na sastancima koji su održani razgovarano je o različitim mogućnostima zajedničkog djelovanja, gdje su sve stranke iznosile različite prijedloge, u skladu sa svojim viđenjem ovog pitanja i trenutnom pozicijom na političkoj sceni.

"Cilj ovakvih sastanaka jeste pronalaženje najboljih načina koordiniranog djelovanja, kojim se može promijeniti stanje u državi. Prilika za početak tih promjena su Opći izbori 2022", istaknuli su u priopćenju iz Platforme za progres, dodajući da će razgovori biti nastavljeni.

Kopirati
Drag cursor here to close