Čekanje odluke

VIDEO | Trošenje novca pred mostarskim vijećnicima

Na rasporedu sjednice zakazane za 12:00 sati su negativne ocjene revizije, ime novog mosta, ali i dan sjećanja na civilne žrtve rata.
Vijesti / Politika | 31. 05. 2022. u 09:23 Bljesak.info
22. sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara saziv 2020-2024

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijećnici Gradskog vijeća Mostar u utorak 31. svibnja će ponovno zasjedati.

Na rasporedu sjednice zakazane za 12:00 sati su negativne ocjene revizije, ime novog mosta, ali i dan sjećanja na civilne žrtve rata.

Naime, nezadovoljavajuće mišljenje interne revizije Grada Mostara dobili su Odjel za društvene djelatnosti i Odjel za financije i nekretnine. Revizija je obuhvaćala transfer za osnovno obrazovanje, izdaci za materijal i usluge za 2020. godinu, za ova dva odjela izdala je 19 preporuka.

Izvršena je i revizija Izjave o fiskalnoj odgovornosti za 2020. godinu. Revidirane su gradske organizacijske jedinice, a revizori su izdali deset preporuka uz ''zadovoljavajuće uz manje značajne nedostatke'' mišljenje.

Kako je navedeno u izvještaju o radu unutarnje revizije, kojeg smo imali na uvid, a koji će se naći pred vijećnicama, u pola godine će se pratiti provedba izdanih preporuka, a ove će se godine izvršiti još sedam revizija koji će obuhvatiti planiranje proračuna, potraživanja za komunalne naknade, poslovne prostore Grada, javna skloništa, stipendije učenicima i studentima kao i odobrenja za građenje i kapitalne projekte.

Također, vijećnici će odlučivati i o imenu novog mosta koji bi trebao nositi naziv "Studentski most".

Podsjetimo, usvojena je Inicijativa Vijeća mladih Grada Mostara, Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru i Unije studenata Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Mostar o imenovanju novoizgrađenog mosta na lokaciji Avenija - Sutina pod nazivom ''Studentski most'', a čeka se potvrda Gradskog vijeća.

Pred mostarskim vijećnicima naći će se i inicijativa Udruženja građana civilnih žrtava rata Mostara te Zajednice porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992. da se 13. lipnja proglasi danom civilnih žrtava rata grada Mostara.

Kako je navedeno u obrazloženju dostavljenom Gradu, u Mostaru je tijekom rata stradalo 867 civila kao te da do danas Mostar nema službeni datum obilježavanja dana civilnih žrtava rata.

Te, ali i brojne druge teme naći će se pred čelništvom Grada Mostara, a kakve će odluke biti ostaje vidjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close