Kontrola

Revizija u Mostaru: Negativne ocjene za novac u osnovnom obrazovanju

Te je godine za izdatke za materijal i usluge u mostarskim osnovnim školama bilo namijenjeno 959.410 KM.
Gospodarstvo / Novac | 25. 05. 2022. u 10:43 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odjel za društvene djelatnosti i Odjel za financije i nekretnine dobili su nezadovoljavajuće mišljenje interne revizije Grada Mostara.

Revizija, koja je obuhvaćala transfer za osnovno obrazovanje – izdaci za materijal i usluge za 2020. godinu, za ova dva odjela izdala je 19 preporuka.

Te je godine za izdatke za materijal i usluge u mostarskim osnovnim školama bilo namijenjeno 959.410 KM.

Uz ovu, izvršene su još dvije revizije.

Tako je izvršena revizija javnih nabavki u Odjelu za urbanizam i građenje za 2020. i 2021. godinu. Revizijom je dato devet preporuka, a odjel je dobio mišljenje - ''zadovoljavajuće uz manje značajne nedostatke''.

Izvršena je i revizija Izjave o fiskalnoj odgovornosti za 2020. godinu. Revidirane su gradske organizacijske jedinice, a revizori su izdali deset preporuka uz ''zadovoljavajuće uz manje značajne nedostatke'' mišljenje.

Naime, interne revizije u Gradu Mostaru obavlja Jedinica za internu/unutarnju reviziju koja je uspostavljena Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Gradske uprave Grada Mostara.

Iako su Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji Gradske uprave Grada Mostara u Jedinici predviđena tri uposlenika, trenutno su uposleni rukovoditelj i stručni savjetnik za internu reviziju ekonomske struke pa je nalogom gradonačelnika na poslovima interne revizije privremeno iz Službe unutarnjeg nadzora raspoređen državni službenik.

Kako je navedeno u izvještaju o radu unutarnje revizije, kojeg smo imali na uvid, a koji će se naći pred vijećnicama na sjednici 31. svibnja, u pola godine će se pratiti provedba izdanih preporuka, a ove će se godine izvršiti još sedam revizija koji će obuhvatiti planiranje proračuna, potraživanja za komunalne naknade, poslovne prostore Grada, javna skloništa, stipendije učenicima i studentima kao i odobrenja za građenje i kapitalne projekte.

No, dodaje se i kako je nužno planirati popunjavanje upražnjenog radnog mjesta u jedinici revizije ali pripremiti sistematizaciju za upošljavanje još dvoje ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close