Čović

Odlazi netko tko je unazadio BiH

Čović kaže kako je kolovoz vrijeme da se pojača intenzitet razgovora kako bi se izbjegla mogućnost da vlast u BiH ne funkcionira.
Vijesti / Politika | 29. 07. 2021. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Odlazi netko tko je unazadio projekte u BiH'', rekao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović na press-konferenciji u Sarajevu.

Rekao je kako nema ništa kazati o Valentinu Inzku te da mu je to rekao i privatno.

Ocijenio je kako je kolovoz vrijeme da se pojača intenzitet razgovora kako bi se izbjegla mogućnost da vlast u BiH ne funkcionira.

"Problem će biti mnogo veći kada imate institucije, a ne donose odluke, a to je stanje koje imamo već dvije godine", rekao je Čović i dodao da je traženje dogovora u razgovorima opredjeljenje HDZ-a, posebno na razini Federacije BiH.

Čović je rekao kako su rasprave koje se tiču vremena proteklog rata, a koje se posljednjih dana vode u BiH, u drugi plan stavile euro-atlantski put zemlje i izmjenu izbornog zakonodavstva, koja je trebala biti privedena kraju u bilateralnim razgovorima i kroz djelovanje Interresorne radne grupe.

"Nastojanje je HDZ i Hrvatskog narodnog sabora da bez obzira na ova iskušenja nastavimo tražiti rješenja kako da profunkcionira ovaj prostor kako ne bi ušli u dublju krizu, a najave toga čujemo iz više centara moći", rekao je Čović novinarima u Sarajevu, podsjećajući da BiH još nije dobila proračun za ovu godinu, iako je vrijeme da se priprema proračun i za sljedeću.

Podsjećamo, po nalogu predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije odgođena je za danas, 29. srpnja zakazana 43. sjednica Vijeća.

''O novom terminu održavanja sjednice javnost će biti pravovremeno informirana'', objavljeno je na službenoj web stranici Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close