Rastanak teškog srca

Inzko poslao oproštajnu poruku građanima BiH

"Vjerujte u ovu divnu zemlju. Vjerujte u ovu zajedničku kuću, ona ima mjesta za sve!", kazao je odlazeći visoki predstavnik.
Vijesti / Politika | 28. 07. 2021. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko u svojem oproštajnom intervjuu poslao je poruku za građane BiH.

"Znam da je jednog ratnog zločinca dočekao pomoćni biskup i neki svećenici s misom zahvalnosti, pa je bio koncert u Mostaru podrške za šestoricu. Te stvari su se događale i još jednom kažem da moja odluka nije protiv nijednog naroda. Ovdje žive tri dobra naroda, nema loših i zato nema kolektivne krivnje", kazao je Inzko za N1 glede donošenja zakona o zabrani negiranja genocida.

"Ne treba to samo gledati u smjeru jednog naroda ili dva, taj zakon može kršiti svaki građanin".

Inzko je istaknuo kako bi dobar domaći zakon bio najbolje rješenje, ali da do toga nije došlo.

"Dobar domaći zakon bi bio najbolje rješenje, ali do toga nije došlo. Došlo je do eskalacije i veličanja ratnih zločinaca u većem omjeru. Ja sam bio osobno u Foči i vidio mural Ratka Mladića koji je veći od mene i to nije novo. U međuvremenu, navodno su nestali plakati s Ratkom Mladićem i Ratko Mladić iz Foče je prefarban žutom bojom i više se ne vidi".

Inzko je istaknuo kako će mu u najboljem sjećanju ostati političari Sulejman Tihić i Bogić Bogićević, a za svojeg nasljednika Schmidta također je imao poruku:

"Mislim da on ima puno iskustva u parlamentarizmu, bio je u Parlamentu u Njemačkoj. Zna kako raditi u parlamentu, bio je osam godina državni sekretar za obranu. Jednu stvar mu bih ostavio kao 'amanet' ili savjet a to je vladavina prava. Sve što se radi ovdje, javni tenderi i ostalo je pitanje pravne države. Ako nešto učini na tom području, onda će cijela država biti pravna država", poručio je.

Za kraj, Inzko je uputio posebnu poruku za građane BiH:

"Bit će kratka: Vjerujte u ovu divnu zemlju. Vjerujte u ovu zajedničku kuću, ona ima mjesta za sve!"

Kopirati
Drag cursor here to close