Internet pamti...

Odgovor zastupniku: Nema nikakve kuhinje

Objava, koja je bila dostupna na njegovom profilu, je, napominjemo, više puta podijeljena i, sigurni smo, stoji negdje u bespućima Interneta i društvene mreže…
Vijesti / Politika | 06. 10. 2023. u 09:57 B. JURIČ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikakvog podmetanja lažnih objava na društvenim mrežama nije bilo, kao što to tvrdi zastupnik Demokratske fronte u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, Sanel Kajan, prozivajući portal Bljesak.info za montiranje njegove poruke izaslanici u Domu naroda u kojoj je naziva zmijurinom kamenjarkom.

Uklonjena ali nije nestala

Objava, u kojoj proziva ''jednu nacionalističku budaletinu'', bila je javno dostupna na njegovom profilu i nismo jedini koju su je primijetili. To što je uklonjena s profila ne znači i da je zauvijek nestala pa svi oni koji sumnjaju u nju mogu posegnuti za procedurama kojim bi mreža Facebook, ako joj se da baviti budalaštinama, dostavila kao dokaz koji čuva jer nema toga što se na Internetu može ukloniti.

Prozivke mediju, od osobe koja je i sama bila novinar, koja se kune u časno novinarstvo i koja je na čelu povjerenstva za informiranje Zastupničkog doma, stoga ne stoje. Osoba koja se hvali novinarskom karijerom, koju nećemo analizirati ni komentirati, a koja je nekakav izglasani stup za informiranje u vrhu vlasti, trebala bi znati da lažne optužbe kolegama nemaju veze s časnim poslom u kojeg se neprestano kune.

Tekst o Kajanovom neumjesnom, nekulturnom i nedostojnom obraćanju kolegici u vlasti ilustriran je fotografijom parlamenta i njegove objave i ne radi se o nikakvoj kuhinji. Objava, koja je bila dostupna na njegovom profilu, je, napominjemo, više puta podijeljena i, sigurni smo, stoji negdje u bespućima Interneta i društvene mreže koja i postoji da pamti. Ma koliko netko brisao.

Potraga za priznanjem

Nismo, ako je Kajan primijetio, objavili snimku njegova navodnog spavanja u parlamentu, jer se nismo mogli uvjeriti u vjerodostojnost njegovo sna, što je dokaz da ne vodimo nikakav ''sveobuhvatni udar'' na njega.

No, danima bezuspješno pokušavamo doći do Centra za zaštitu prava žena i djece kojem Kajan zahvaljuje ''na prepoznavanju djelovanja i dodijeljenom priznanju''. Čak i više udruga koje se bave pravima žena i djece rekle su da nikada nisu čuli za spomenuti centar čiji se logo može pronaći samo na servisima koji nude vektorske logotipe.

  / Nefotošopirana objava o priznanju od 25. rujna

Iako smo svakodnevno na meti onih kojima je jedina obrana svrstavanje nekoga na nečiju stranu, što je sastavni dio novinarskog posla, neutemeljene prozivke za montaže ne stoje. Pogotovo ne od nekoga čija je uloga ostalim zastupnicima biti primjer kako se odnositi prema medijima a na kraju i prema javnosti zaokružila ga ona na izborima ili ne a koja ga plaća.

Kopirati
Drag cursor here to close