Nova većina

Sanel Kajan na čelu povjerenstva za informiranije Zastupničkog doma

Odlučeno je da će predsjednik Ustavnog povjerenstva biti Mladen Bošković (HDZ BiH).
Vijesti / Politika | 11. 01. 2023. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izborom predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova radnih tijela Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iscrpljen je cjelokupan dnevni red konstituirajuće sjednice koja je prekinuta 1. prosinca.

Za Odluku o imenovanju radnih tijela glasalo je 57 zastupnika, 14 je bilo suzdržanih, dok je 16 zastupnika glasalo protiv.

Kako je rečeno uoči glasanja, nije moguće održavati redovne sjednice Doma bez radnih tijela jer je potrebno njihovo mišljenje o dokumentima koji se predlažu za usvajanje Domu.

Predsjedavajuća Doma Mirjana Marinković-Lepić najavila je da će 25. siječnja biti održana prva redovna sjednica, a na njoj bi trebao biti razmatran proračun kao i vanproračunski korisnici zbog čega je bilo potrebno danas donijeti odluku o imenovanju radnih tijela.

Odlučeno je da će predsjednik Ustavnog povjerenstva biti Mladen Bošković (HDZ BiH).

Belmin Zukan (SDP) bit će predsjednik Zakonodavno-pravnog povjerenstva, a na čelu Administracijskog povjerenstva bit će Rasim Smajlović  zastupnik Naroda i pravde.

Na čelu Povjerenstva za zaštitu ljudskih prava i sloboda je Mirsad Čamdžić, (Naša stranka).

Foto: Fena / Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH



Njegov stranački kolega, Dragan Mioković, predsjednik je Povjerenstva za sigurnost, a Bošković će se naći i na čelu Povjerenstva za izbor i imenovanje.

Zastupnik DF-a, Sanel Kajan, bit će predsjednik Povjerenstva za informiranije, a Kanela Kuko (SDA) bit će na čelu Povjerenstva za jezična pitanja.

Mandatno-imunitetsko povjerenstvo vodit će Hajrudin Žilić (DF), a Povjerenstvo za jednakopravnost spolova vodit će Alma Kratina (DF).

Povjerenstvo za lokalnu samoupravu vodit će Salko Zildžić (SDA) dok će Povjerenstvo za pitanja mladih voditi Eldar Čovom (SDA).

Za čelnika Etičkog povjerenstva imenovan je Ivica Šarić (SDA), a na čelu Odbora za ekonomsku i financijsku politiku bit će Admir Čavalić (SBiH).

Odbor za energetiku, rudarstvo i industriju vodit će kadrija Hodžić (SDP), a Odbor za promet i komunikacije Josip Martić (HDZBiH).

Odbor za denacionalizaciju i privatizaciju vodit će Miralem Galijasević (SDA) a Odbor za pravdu i opću upravu Adnan Efendić (SDA). Odbor za povratak izbjeglih i raseljenih osoba vodit će Luka Faletar (HDZ 1990), a Odbor za obrazovanje, znanost, kulturu i sport Jasmina Biščević-Tokić (SDA).

Odbor za braniteljska i invalidska pitanja vodit će Halil Bajramović (Narod i pravda), a Odbor za rad i socijalnu skrb Jasna Duraković (SDP).

Odbor za zdravstvo vodit će Antonio Sesar (HDZBiH), a Odbor za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Sandi Salkić (NES).

Odbor za prostorno uređenje, stambeno-komunalnu politiku, ekologiju i turizam vodit će Nijaz Helez (SDP).

Kopirati
Drag cursor here to close