Ništa od poništenja

Odbijen zahtjev odvjetničkog tima Sebije Izetbegović

"Dobila sam tu informaciju i iskomunicirala sam s postupajućom inspektoricom. Možemo potvrditi da je to točno", rekla je za portal "Avaza" glasnogovornica KUIP-a Vildana Brdarić.
Vijesti / Politika | 04. 08. 2023. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo odbila je zahtjev odvjetničkog tima ravnateljice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović, kojim se tražilo poništavanje rješenja kojim je ona ostala bez titule doktora znanosti, potvrđeno je za portal "Avaza".

Službeni dokument 

"Dobila sam tu informaciju i iskomunicirala sam s postupajućom inspektoricom. Možemo potvrditi da je to točno", rekla je za portal "Avaza" glasnogovornica KUIP-a Vildana Brdarić.

Naime, inspekcija smatra da nema elemenata po kojima bi djelovali u predmetu stjecanja diplome doktora znanosti Sebije Izetbegović.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, inspekcija je u lipnju 2021. godine izvršila nadzor na Medicinskom fakultetu u Sarajevu te da je tada predočena Publikacija Postdiplomski studij Medicinskog fakulteta u Sarajevu 1963-1998. koja sadrži Nastavni plan i program postdiplomskog studija.

Istaknuto je da je na publikaciji naznačeno da se potvrđuje da je izdani primjerak službeni dokument Medicinskog fakulteta s pečatom i potpisom fakulteta.

Nema elemenata 

Iz Inspekcije navode da je Univerzitet u Sarajevu – Medicinski fakultet u svom Aktu broj: 01-3-DK-4731/23 od 05. 07. 2023. godine potvrdio da u svom posjedu ima isključivo originalni primjerak publikacije "Postdiplomski studij Medicinskog fakulteta u Sarajevu 1963 -1998" koja sadrži Nastavni plan i program postdiplomskog studija koji u smislu navedenog predstavlja cjeloviti dokument te da ne posjeduje, kao izdvojene i pojedinačne akte Nastavni plan i program postdiplomskog studija s odlukom nastavničkog vijeća i Senata Univerziteta u Sarajevu o usvajanju Nastavnog plana i programa.

Zbog toga inspekcija smatra kako nema elemenata za ponovno vršenje inspekcijskog nadzora jer su postupajući inspektori pravilno utvrdili činjenično stanje u pogledu Nastavnog plana i programa i zapisnički dokaz koji je predočen od strane Medicinskog fakulteta s pečatom fakulteta da se radi o službenom aktu fakulteta.

Podsjetimo, nakon što je Senat ranije odlučio da joj oduzme zvanje magistra i redovnog profesora, ona je ostala i bez doktorske diplome.

Nepotpuna dokumentacija, nepostojanje dokaza o položenim ispitima, činjenica da nikada nije tiskana njezina magistarska diploma, ispisani ispiti na listu papira, broj dosjea... samo su neki od dokaza za strmoglavi pad Sebije Izetbegović i akademsku degradaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close