Direktorica KCUS-a

Odlučeno što sa statusom Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Upravni odbor UNSA, koji je nedavno održao sjednicu, nije uvažio žalbu Sebijinih odvjetnika na uručeni otkaz 24. travnja ove godine, ali je nije ni odbio.
Vijesti / Flash | 01. 08. 2023. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, kojoj je prije dva mjeseca oduzeto zvanje magistra i doktora, a nakon toga i titula redovne profesorice, službeno više nije uposlenica na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, točnije, otkaz je postao pravosnažan i ona više nije nastavnica na ovoj zdravstvenoj ustanovi, saznaje Avaz.

Uručeni otkaz

Upravni odbor UNSA, koji je nedavno održao sjednicu, nije uvažio žalbu Sebijinih odvjetnika na uručeni otkaz 24. travnja ove godine, ali je nije ni odbio.

To znači da je ostalo na snazi rješenje koje su ranije potpisali rektor UNSA Rifat Škrijelj i Amina Valjevac, dekanica Medicinskog fakulteta.

Rješenje o otkazu od 24. travnja ostaje na snazi.

Sebija Izetbegović je s Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. prosinca 2014. godine na nepuno radno vrijeme, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju i akušerstvo.

Nije profesorica

''Dr. Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos s Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu na osnovu zaključenog Ugovor o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15. 12. 2014. godine, zbog stavljanja van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29.1.2022. godine o izboru imenovane u zvanje redovne profesorice za oblast Ginekologija i akušerstvo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu'', navodi se u rješenju od 24. aprila.

Međutim, ona je mjesecima odbijala prihvatiti rješenje o otkazu, kako bi se proces što više odugovlačio.

Ali, UO UNSA žalbu nije prihvatio.

Kopirati
Drag cursor here to close