Reagiranje iz oporbe

Obradović: Deponija Uborak je ogledalo vlasti SDA – HDZ

Umjesto da Federalna uprava za inspekcijske poslove uradi ono što je posao, ona zapečati deponiju jer joj je to zakonska obaveza, vlasti HDZ BiH i SDA na građane šalju policiju, rekao je zastupnik NB-a Amer Obradović.
Vijesti / Politika | 09. 12. 2019. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu Federacije BiH Amer Obradović reagirao je povodom događanja na Deponiji Uborak pored Mostara, gdje su građani uz primjenu sile rastjerani, te je bilo ozlijeđenih.

''Za ovo kaotično stanje odgovorna je vlast SDA i HDZ-a BiH koje drže Mostar u potpunoj demokratskoj blokadi. Građani jedino mogu prosvjedovati i to čine s punim pravom. Također, s pravom i blokiraju deponiju jer od 4. prosinca 2019. godine ovoj deponiji istekla okolišna dozvola.

Umjesto da Federalna uprava za inspekcijske poslove uradi ono što je posao, ona zapečati deponiju jer joj je to zakonska obaveza, vlasti HDZ BiH i SDA na građane šalju policiju. Apsolutno podržavam stavove građana i organizacija koje se bore protiv ove nelegalne deponije – i u Parlamentu FBiH bit ću njihov glas. Zna se da je u Gradu Mostaru na vlasti HDZ i SDA, tako je i u HNŽ, u Federaciji i na nivou države Bosne i Hercegovine.

Oni drže sve konce i oni i nitko drugi su odgovorni za kaos u Mostaru – u Parlamentu FBiH su blokirali pokušaj da se pitanje deponije počne rješavati. Ova nelegalna deponija je samo simbol i ogledalo njihove po narod i građane kontaminirane vlasti'', izjavio je Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close