Ivica Puljić

Novinar iz Washingtona: Čović i Seka da se spreme za sankcije, Dodik kupio stan u Dubaiu?!

Puljić je i ranije spominjao sankcije protiv čelnika HDZ-a BiH te je objavio kako je Čović ''na korak od američkih sankcija''.
Vijesti / Politika | 05. 02. 2024. u 11:33 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neka se spreme Dragan Čović i Seka Izetbegović za sankcije. Dodik će se ubuduće mnogo sekirati oko novca za RS. Za sebe neće, kupio je stan u Dubaiu. Hoće li Komšić pratiti rusku i Dodikovu politiku glede OHR-a i Schmidta i biti protiv Zapada nakon razgovora s O`Brienom?'', napisao je na mreži X novinar Al Jazzerae, Ivica Puljić, koji godinama iz Washingtona izvještava o američkoj politici.

Puljić je i ranije spominjao sankcije protiv čelnika HDZ-a BiH te je objavio kako je Čović ''na korak od američkih sankcija''.

''Povod je južna plinska interkonekcija, a razlozi su dublji - korupcija, povezanost s Dodikom i moguće Rusima, nacionalizam... Sankcije su spremne, trebale su biti nametnute prije Nove godine, ali htjelo se probati još jednom'', napisao je sredinom siječnja Puljić.

O sankcijama se potom govorio američki veleposlanik u BiH, Michael Murphy, koji je rekao kako su one alat u rukama američke administracije protiv onih koji vrše antidaytonske aktivnosti.

''Ali neću ići ispred bilo kakvih odluka koje bismo mogli donijeti u budućnosti, osim reći da imamo alate, jasno smo to javno iznijeli kao i privatno da smo ih spremni koristiti. To se nije promijenilo''', rekao je nedavno Murphy dodavši kako Čović, kad je u pitanju Južna interkonekcija, provodi vlastite sebične ciljeve.

Potom je pomoćnik državnog tajnika za Europu i Euroaziju, James O'Brien, rekao kako je Čovićev stav o plinovodu protiv javnog interesa te kako bi tvrtka, koju Čović želi oformiti, ''za njegovu političku i financijsku korist''.


Čović je, podsjetimo, odgovorio kako se ne boji sankcija, da bi on trebao biti na anđeoskoj, a ne na crnoj listi te kako ne želi da plinski ventil za projekt od interesa Hrvata, bude u rukama BH Gasa.

S druge strane, na Puljićevu objavi reagirao je sin Milorada Dodika, Igor, koji je napisao kako novinar ''ne može bez Dodika''.

''Žao mi je što te uopće netko doživljava za ozbiljnog novinara... Još jedna neistina za stan u Dubaiu, ali ne znam da li se uopće vrijedi truditi i demantirati svakakvu glupost koju vi i vama slični napišu. Otiđi u penziju, odmori se'', napisao je Dodik mlađi.

Kopirati
Drag cursor here to close