Sarajevo

Novi prosvjedi pred OHR-om: Smjena Schmidta zbog stavljanja u rezervat Bošnjaka?!

Najavljeno je i kako će se tražiti da prosvjednike primi visoki predstavnik.
Vijesti / Politika | 18. 10. 2022. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi prosvjedi pred središtem OHR-a u Sarajevu zakazani su za 24. listopada u 17 sati, a kako je najavljeno, tražit će se povlačenje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta ili njegova smjena.

Najavljeno je i kako će se tražiti da prosvjednike primi visoki predstavnik.

''Svi moraju shvatiti da je ovo stavljanje u rezervat najmnogobrojnijeg naroda koji je jedini ginuo da bi državu sačuvao, nemoguće. Nećemo dozvoliti nikakvim lobijima bilo čijih interesa da se Bosnom igra i donose odluke koje nemaju smisla i koje su diskriminirajuće po jedna narod (…) Morate shvatiti da je svaki drugi pa i više, državljanin ove zemlje Bošnjak i da tu činjenicu ne smijete nikada zaboraviti. Samo naša nezainteresiranost, pasivnost i tišina mogu dovesti do nestanke ove zemlje ili getoizacije Bošnjaka u vlastitoj državi'', naveo je Nihad Aličković, jedan od organizatora, inače predsjednik "AntyDayton" pokreta.

Poručio je kako ''nijedan političar ovaj put nije dobrodošao i nije pozvan'' te da ispred OHR-a ''mora doći najmanje 20.000 - 30.000 građana''.

''Ovo su teški dani i netko je naumio da sahrani ovu zemlju u miru i njenim neprijateljima i dušmanima da uruči najveća prava, to se neće i ne smije desiti'', naveo je, između ostalog, Aličković.

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close