Reakcija

OHR podržao odluku o ponovnom brojanju glasova u RS

SIP BiH je na današnjoj sjednici donijelo Naredbu Glavnom centru za brojanje za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za razinu predsjednika i potpredsjednika
Vijesti / Flash | 10. 10. 2022. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

OHR podržava Središnje izborno povjerenstvo BiH u nastavku profesionalnih i objektivnih aktivnosti na utvrđivanju i potvrđivanju izbornih rezultata, kazali su danas iz Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Iz OHR-a su istaknuli kako je “neovisna istraga navoda o izbornim prevarama ključna kako bi se osigurao integritet izbornog procesa”.

Podsjećamo, SIP BiH je na današnjoj sjednici donijelo Naredbu Glavnom centru za brojanje za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za razinu predsjednika i potpredsjednike ovog bh. entiteta.

Naredba se odnosi za 2.239 redovnih biračkih mjesta u Republici Srpskoj uključujući i biračka mjesta u Brčko Distriktu BiH s opcijom glasanja za Republiku Srpsku.

Ponovno brojanje glasačkih listića izvršit će se u skladu s dinamikom koju će utvrditi direktor Glavnog centra za brojanje o čemu će se blagovremeno obavijestiti izborni promatrači i javnost, prenosi N1.

Prilikom utvrđivanja rezultata izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske Glavni centar za brojanje dužan je da sačini analizu i evidenciju zaprimljenih glasačkih listića, neiskorištenih glasačkih listića kao i analizu i posebnu evidenciju nevažećih i oštećenih glasačkih listića po svakom biračkom mjestu za koje je izdata naredba.

Navedena Naredba SIP-a BiH uslijedila je nakon izvršenog uvida u zaprimljene primjedbe i prigovore na izborni proces, kao i nakon uvida u video i drugu dostavljenu dokumentaciju.

Danas usvojena Naredba Glavnom centru za brojanje za otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za razinu predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske će biti objavljena na internet stranici SIP-a BiH www.izbori.ba i smatrat će se da je danom objave ista dostavljena svim kandidatima političkih subjekata, nezavisnim kandidatima kao i akreditiranim promatračima.

Kopirati
Drag cursor here to close