Drugi put u dvije godine

Novi pokušaj rušenja načelnice Drvara

Većina u općinskom vijeću optužuje načelnicu općine Dušicu Runić za izostanak komunikacije, nesavjesno i samovoljno trošenje sredstava iz općinskog budžeta.
Vijesti / Politika | 14. 01. 2022. u 08:35 Bljesak.info
Drvar: Pokrenuta inicijativa za pokretanje postupka opoziva načelnice Dušice Runić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko vijeće u Drvaru pokrenulo je inicijativu za pokretanje postupka opoziva načelnice ove lokalne zajednice Dušice Runić.

Zahtjev za opoziv potpisalo je devet od 17 vijećnika. Ovo je drugi opoziv Runić, koja je kadar SNSD-a, nakon što je prvi zabilježen prije nešto manje od dvije godine. 

Većina u općinskom vijeću optužuje načelnicu općine Dušicu Runić za izostanak komunikacije, nesavjesno i samovoljno trošenje sredstava iz općinskog budžeta.

"Ovo je jednostavno iznuđena reakcija neka naša zbog nepoštivanja legalno izabrane vlasti od strane općinske načelnice. Podsjećam Općinsko vijeće je organ odlučivanja, a mi nismo u mogućnosti odlučivati o bilo čemu", kazao je predsjednik Općinskog vijeća Drvar Miloš Kralj.

Prema riječima načelnice općine Dušice Runić, iza zahtjeva za njen opoziv stoje pobjedinci koji se žele domoći milijunskih sredstava na općinskom računu, koji je po prvi put u suficitu.

"Oni imaju dva i po milijuna razloga zašto me opozivaju. To je upravo ovaj iznos sredstava koji je osiguran za realizaciju projekata. Bitno je samo sad maknuti mene, jer ne slušam, da bi se netko drugi možda dočepao tih sredstava ili ne znam što drugo", naglasila je načelnica Općine Drvar Dušica Runić.

Radi li aktualna načelnica radi dobro i općinu vodi na pravi način pitali smo građane Drvara. Njihove odgovore, a i što o svemu misli SIP pogledajte u videoprilogu, navode oz BHRT-a.

Kopirati
Drag cursor here to close