Drama nakon sjednice

SDA tvrdi: Vijećnik SDP-a fizički napao načelnika Gornjeg Vakufa/Uskoplja

''Vijećnik Kadir Kičin (SDP) je i nakon prekida sjednice nastavio vrijeđati prisutne članove Kolegija, a potom bez ikakvog razloga i povoda fizički nasrnuo na načelnika Općine'', navode iz SDA.
Vijesti / Politika | 13. 01. 2022. u 21:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz lokalne organizacije SDA Gornji Vakuf/Uskoplje oglasili se priopćenjem u kojem, između ostalog, tvrde da je napadnut načelnik Općine Sead Čaušević.

''Dana, 13. siječnja 2022.godine, u 14 sati održana je sjednica Kolegija Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje na kojoj se trebala zakazati sjednica Općinskog vijeća kao i dnevni red sjednice. Sjednici su prisustvovali predstavnici političkih stranaka naše Općine, predsjednici klubova, predsjedavajući OV-a, načelnik Općine i tajnik Općine. Sjednici su nazočili i vijećnici OO SDP Gornji Vakuf- Uskoplje, koji su na sjednicu došli u vidno alkoholiziranom stanju'', navode iz SDA.

Dodaju i kako  Goran Batinić, predsjedavajući OV-a, nije bio u mogućnosti voditi sjednicu u normalnim okolnostima.

''Sjednicu je prekinuo nakon što su se vijećnici SDP-a ponašali suprotno Kodeksu Općinskog vijeća i Poslovniku o radu. Vijećnik Kadir Kičin (SDP) je i nakon prekida sjednice nastavio vrijeđati prisutne članove Kolegija, a potom bez ikakvog razloga i povoda fizički nasrnuo na načelnika Općine'', navode iz SDA.

''Ovim priopćenjem oštro osuđujemo neprimjereno i siledžijsko ponašanje vijećnika Kadira Kičina (vijećnik SDP-a Gornji Vakuf), te pozivamo nadležne policijske i pravosudne organe da poduzmu sve zakonom propisane radnje i mjere zbog ugrožavanja osobne sigurnosti općinskog načelnika kao i sigurnosti svih prisutnih u zgradi Općine.

Ovakav čin jednog općinskog vijećnika neće narušiti međuljudske odnose u našoj Općini kao ni normalno funkcioniranje Općinskog vijeća i administracije Gornji Vakuf-Uskoplje. Smatramo da je ovakav čin izraz nemoći i slabosti opozicije u Vijeću. Mi ćemo nastaviti sa podrškom uspjesima i projektima, koje trenutna većina zajedno sa načelnikom Seadom Čauševićem provodi u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje'', navodi se u priopćenju SDA.

 

Kopirati
Drag cursor here to close