Zbog čestitke

Stigla isprika iz Bužima: Načelnik treba podnijeti ostavku

''Čuo sam se s načelnikom, i pitao sam ga – je li svjestan što je objavio. Rekao je da je spreman na posljedice. Ja sam rekao da nema našu podršku i to nije BiH'', naglasio je predsjednik Općinskog vijeća Bužim.
Vijesti / Flash | 28. 12. 2021. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: N1 BiH / Suvad Šahinović

Nakon što je uklonjen plakat iz Bužima na kojem je bila božićna i novogodišnja čestitka, u tom gradu održana je press konferencija. Suvad Šahinović, predsjedatelj OV Bužim (SDP) kazao je da čestitka nije nikakva provokacija, te da općina Bužim ''nije to što je poslano sinoć i što su objavili mnogi mediji'', prenosi N1.

''Općina Bužim je sigurno jedna merhametli općina. Iz tog razloga sam sazvao press konferenciju i javno rekao da općinski načelnik nema moju podršku u općinskom vijeću. Moralni čin bi bio da podnese ostavku na mjesto načelnika. Mi smo takva država gdje moramo zajednički da živimo i šaljemo poruke mira. Umjesto da ih šaljemo, mi šaljemo da još više ustalasamo situaciju. Još više produbljujemo krizu i taj nacionalizam proradi”, naveo je.

Loša poruka

Istaknuo je da je poslana loša poruka za sve građane Bužima.

''Prije tri dana smo bili u Sloveniji gdje smo tražili da otvore jedan proizvodni pogon u Bužimu. Kakva je to poruka njima? Tko će doći da otvori pogon, da se omladina zaposli ovdje i da ne ide vani'', upitao je Šahinović.

SDP je podržavao načelnika, dodao je, ali od danas ga ne podržava i načelnik nema parlamentarnu većinu.

U Bužimu prema posljednjem popisu stanovništva živi 19.000 Bošnjaka, no Šahinović je rekao, bez obzira, i da nema ni jedan Hrvat, ni Srbin, to je loša poruka.

Spreman na posljedice

''Mi moramo poslati poruke suživota i mira, kako Bužima tako i BiH. Ovo nije Bužim i osuđujem ovaj čin. I izvinjavam se svima, jer ne želimo da šaljemo takve poruke. Čuo sam se sa načelnikom, i pitao sam ga – je li svjestan što je objavio. Rekao je da je spreman na posljedice. Ja sam rekao da nema našu podršku i to nije BiH'', naglasio je.

Za kraj je poručio da vjerojatno će biti promjena općinske većine, te da što se tiče SDP-a tražit će da načelnik podnese ostavku.

Podsjetimo, ''Sretan Božić i Nova godina'', čestitali su ovim riječima Božić na bilboardu u Bužimu premijer USK Mustafa Ružnić i predsjedatelj skupštine Rasim Halkić. Uslijedile su oštre rekacije, a vrlo brzo plakat je i uklonjen.

Kopirati
Drag cursor here to close