Žalopoljka

Novalićev oproštaj: Smijenila me Amerika i mafija

Novalić, koji bi danas trebao otići na izdržavanje kazne u zatvor u Vojkovićima, naveo je da je prije tri-četiri godine u Americi donesena odluka…
Vijesti / Politika | 19. 03. 2024. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki Kongres stavio je na raspolaganja 30 milijuna dolara da se u BiH udari na građanski nacionalizam DF-a i bošnjački nacionalizam, objavio je nekadašnji federalni premijer Fadil Novalić u oproštajnom videu prije odlaksa u zatvor.

Novalić je objavio kako je smijenjen po direktivi Sjedinjenih Država, da je "projekt" protiv njega detaljno isplaniran i obilno financiran, te da su tužitelji iz njegovog predmeta dio "mafije u pravosuđu".

Novalić, koji bi danas trebao otići na izdržavanje kazne u zatvor u Vojkovićima, naveo je da je prije tri-četiri godine u Americi donesena odluka da se "ide protiv SDA", kao i da su četvorica tužitelja iz njegovog predmeta vidjela priliku u respiratorima da naprave skandal.

"Mogao sam emotivno to mnogo teže doživjeti. Međutim, ja sam to ovako sabrao - ako oni mene emotivno oštete, ja neću moći ništa učiniti da se ti ljudi kazne ili udalje. Također, jedan ajet kaže da je dobro oprostiti, ali možete i vratiti. Ja sam se odlučio da vratim", rekao je Novalić u video-obraćanju koje je objavio na društvenoj mreži Facebook.

Sud BiH osudio je Novalića na četiri godine zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora vrijednih 10,5 milijuna KM tijekom pandemije.

Osim Novalića, u ovom predmetu je bivšem direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku izrečena kazna od šest godina zatvora, a vlasniku firme "Srebrena malina" Fikretu Hodžiću od pet godina zatvora.

Novalić je pokušao izbjeći izdržavanje kazne poručivši sudu da ima ugovoren posao, ali je sud to odbio.

Kopirati
Drag cursor here to close