Kod njega ne zvoni dvaput'

Novalić izbjegava zatvor: ''Poštar nije donio poziv''

Osuđeni Novalić izbjegao je primanje pošte kojom mu je poslano Rješenje kao i Obavijest Suda BiH da se u roku od tri dana javi u Vojkoviće radi izdržavanja četverogodišnje kazne.
Vijesti / Politika | 18. 03. 2024. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fadil Novalić izbjegao je preuzimanje Rješenje Suda BiH kojim mu se odbija žalba za odgodu i nalaže odlazak u zatvor u roku od tri dana, neslužbeno saznaje Raport.

Naime, drugostupanjsko Rješenje Suda BiH kojim je odbijena žalba Novalića za prvostupanjsko Rješenje kojim mu se odbija zahtjev za odgodu izdržavanja kazne, upućeno je Novaliću 14. ožujka.

Njegovi odvjetnici su ga zaprimili 15. ožujka i već su ga komentirali u medijima.

No, osuđeni Novalić izbjegao je primanje pošte kojom mu je poslano Rješenje kao i Obavijest Suda BiH da se u roku od tri dana javi u Vojkoviće radi izdržavanja četverogodišnje kazne.

Kako Raport neslužbeno doznaje, Sud BiH je danas zaprimio obavijest od Pošte da je bezuspješno pokušano da mu se Rješenje i Obavijest uruče.

Sudu BiH sada ostaju na raspolaganju dvije opcije: ili da mu Rješenje i Obavijest pokušaju uručiti putem nadležne policijske uprave, ili da ga odmah putem sudske policije uhite i upute na izdržavanje kazne zatvora, zavisno od procjene Suda da li se radi o izbjegavanju izdržavanja kazne zatvora.

No, Novalićev odvjetnik Elmir Jahić za Raport kaže da on od petka 'traga' za instrukcijom Suda BiH kako bi 'izbjegao' moguće nečije pokušaje za 'spektaklom'.

Jahić nam je kazao da je kontaktirao suradnike suca Suda BiH Brace Stupara, koji je potpisao Rješenje Suda BiH, i da pokušava saznati na koju adresu i kad je Novaliću upućeno Rješenje.

"Od petka nije bilo poštara na adresi gospdodina Novalića. Radi se o istoj adresi na kojoj je ranije uredno zaprimao poštu iz Suda BiH. Sad nitko nije bio. Zato sam ja kontaktirao Sud BiH, kako bi spriječili možda nečije pokušaje da se prave spektakularne situacije", naveo je Jahić.

On ističe kako je na toj adresi konstantno netko tako da nema govora o tome da nije moguće Novaliu uručiti obavijest.

"Možda ovdje netko koristi poštara da odradi neku situaciju i da se napravi neki spektakl. Ova praksa suda se mora prekinuti", ističe Jahić.

Kopirati
Drag cursor here to close