Što je bilo?

Nikšić objasnio pucanje BH bloka u Mostaru

''Sjetit ćete se da je predsjednik Gradske organizacije SDP-a nastupio na jednoj televiziji s predsjednikom SDA, zalažući se i boreći se za Irminu kandidaturu. Da sad kažemo kako je to sve bila gluma, bilo bi smiješno'', rekao je Nikšić.
Vijesti / Politika | 11. 03. 2021. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SDP je branio kandidatkinju BH bloka za gradonačelnicu Mostara Irmu Baraliju do zadnjeg trenutka, dok nisu shvatili da nema šanse da bude izabrana na tu poziciju, rekao je za BHRT Nermin Nikšić čelnik SDP-a.

''Sjetit ćete se da je predsjednik Gradske organizacije SDP-a nastupio na jednoj televiziji s predsjednikom SDA, zalažući se i boreći se za Irminu kandidaturu. Da sad kažemo kako je to sve bila gluma, bilo bi smiješno. Stajali smo iza te kandidature sve do onoga trenutka kada je definitivno potvrđeno od naših partnera iz Prve Mostarske partije da, zbog nekih njenih izjava i odnosa, oni neće glasati za Irmu'', rekao je Nikšić.

Dodao je kako bi svaka daljnja insistiranja na Irminoj kandidaturi bi bila neozbiljna.

''Evo, kompletna Koalicija za Mostar da je podrži, Irma ne može biti izabrana, a s druge strane bi se moglo protumačiti kako mi na taj način ustvari guramo kandidata iz reda HDZ-a, jer je dovoljno da mi ne glasamo i da bude izabran taj kandidat. Zbog toga smo obrazložili, vrlo jasno i precizno, da u ime BH bloka umjesto Irme, kandidat bude Arman Zalihić. Tada bi u ime BH bloka on imao sedam sigurnih glasova i tada bi bilo jasno da li SDA želi da gradonačelnik bude iz HDZ-a, ili da ne bude iz HDZ-a. Jer, ako SDA želi da ne bude iz HDZ-a, onda bi u drugi krug išao Arman Zalihić, koji bi i sa rezultatom 17:17 kao mlađi kandidat bio izabran za gradonačelnika'', rekao je, između ostalog, Nikšić u emisiji 'Jedan' BHRT-a.

Kopirati
Drag cursor here to close