Plijen

SDP Mostar: Gdje je nastao Zlatko Guzin?

Nakon što je zasjeo u fotelju predsjedavajućeg Gradskog vijeća, glasovima SDA i HDZ-a izabran je i na čelo Odbora za urbanizam, građenje i zaštitu okoline, ističu.
Vijesti / Politika | 04. 03. 2021. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Indikativno je da Zlatko Guzin nije izabran na čelu nijedne komisije ili odbora, dok je Salem Marić predsjedavajući Gradskog vijeća, a nalazi se na čelu jednog od najvažnijih odbora'', priopćio je Gradski odbor SDP BiH Mostar.

U priopćenju se navodi kako SDP pozdravlja odluku većine SDA-HDZ da obznane sve elemente svoga predizbornog dogovora.

Raspodjelom mjesta u gradskim komisijama i odborima, kako smatraju, postalo je jasno da je Salem Marić, predsjednik mostarske SDA, ostvario sve svoje osobne političke ciljeve.

Nakon što je zasjeo u fotelju predsjedavajućeg Gradskog vijeća, glasovima SDA i HDZ-a izabran je i na čelo Odbora za urbanizam, građenje i zaštitu okoline, ističu.

Pročitajte još

''Salem Marić je odustajanjem od mandata u Parlamentu FBiH taj potez potpuno rasvijetlio kao čin motiviran unaprijed pripremljenim dogovorom sa HDZ-om. Sigurni smo da ćemo u nadolazećem periodu svjedočiti novim građevinskim pothvatima većine SDA-HDZ, a radovati se mogu i njihovi tradicionalni pobjednici svih gradskih tendera za građenje i stranački tajkuni'', navedeno je u priopćenju. 

Kako kažu, potvrdila se istinitom njihova teza da je kandidatura Zlatka Guzina samo alibi za rukovodstvo mostarske SDA za raspodjelu kolača sa svojim starim partnerima. 

''Posebno je zanimljivo da su rukovodećim funkcijama odbora i komisija nagrađeni svi akteri izborne krađe, gdje je SDA još jednom pokazala kojim se principima vode u svom radu'', priopćeno je.

Što se tiče HDZ-a, ističu u SDP-u, oni su jednako zadovoljni komisijama i odborima koje su dobili, posebno činjenicom da upravljaju gradskim financijama, što im SDA već tradicionalnu prepušta na svim razinama vlasti.

''Žao nam je što se već pokazalo da će građani Mostara u iduće četiri godine nastaviti gledati foteljaško i budžetsko pozicioniranje vodećih kadrova SDA i HDZ i njihovih uskih krugova, dok će projekti od interesa za Mostar očito čekati neka bolja vremena'', poručeno je. 

Kopirati
Drag cursor here to close