Dobrog početka

Nikšić o sastanku: Ne gajim iluzije

"To me drži u uvjerenju da smo spremni mijenjati sustav i stanje u Bosni i Hercegovini tako da prvo dogovorimo što ćemo i kako raditi, pa tek onda da pričamo o podjeli pozicija i kadrovskim rješenjima", rekao je Nikšić.
Vijesti / Politika | 08. 11. 2022. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nermin Nikšić, čelnik SDP-a BiH uoči pregovora o formiranju vlasti s HDZ-om BiH koji počinju danas, rekao je za portal "Avaza" da je ovo prvi službeni sastanak na kojem očekuje otvoren i iskren razgovor o uspostavi vlasti na svim nivoima.

"Naravno, ne gajim iluzije da će se danas sve dogovoriti, ali očekujem da dogovorimo formiranje grupa koje će raditi na izradi programa izvršne vlasti. Drago mi je da u tom pravcu idu najave i izjave svih sudionika. To me drži u uvjerenju da smo spremni mijenjati sustav i stanje u Bosni i Hercegovini tako da prvo dogovorimo što ćemo i kako raditi, pa tek onda da pričamo o podjeli pozicija i kadrovskim rješenjima", rekao je Nikšić.

Dodao je da je siguran kako će buduće vlade, za razliku od postojećih, imati konkretan program rada kojeg će se svi držati.

"Optimist sam i očekujem da ćemo se dogovoriti, ali da bi mogli sa sigurnošću tvrditi treba sačekati ishod razgovora. Važno je napomenuti da danas kao Trojka idemo u ime i ostalih političkih subjekata, koji će se uključiti i participirati u daljnjim razgovorima te izradi programa rada", rekao je Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close