Mijatović

Ako Lagumdžija bude veleposlanik, SDP će se raspasti

Mijatović kaže kako ''SDP mora iz teorijske faze da je stranka cijele države prijeći u manifestacijsku fazu''.
Vijesti / Politika | 03. 11. 2022. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ukoliko Denis Bećirović predloži Zlatka Lagumdžiju za veleposlanika, jamčim glavom da će se SDP raspasti u 12.000 komada. Zlatko Lagumdžija je donio najcrnje dane za SDP'', rekao je za Federalnu televiziju dopredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

Rekao je kako je ''vrijeme da SDP prvi put u povijesti vodi netko tko nije Bošnjak''.

BiH od Marin Dvora do Baščaršije

''Ukoliko atmosfera bude takva, ni ja ne bježim od toga da se kandidiram'', rekao je.

Između ostalog, Mijatović kaže kako ''SDP mora iz teorijske faze da je stranka cijele države prijeći u manifestacijsku fazu''.

''Ja razumijem, 12 godina nismo bili prisutni u entitetskom Parlamentu, ali evo vratili smo se i prvi put imamo dva zastupnika. Ono što smo napravili u RS-u je više nego značajno za SDP", kazao je Mijatović te dodao kako Nermin Nikšić ''u potpunosti razumije dešavanja u cijeloj BiH''.

''Nažalost kolege u Sarajevu su vrlo često orijentirani na onu famoznu priču BiH od Marin Dvora do Baščaršije. Ta njihova optika vrlo često ne dobacuje ni do Zenice, Tuzle, Bihaća, a ne Banja Luke. Mi kao SDP to moramo promijeniti, nosimo odgovornost građanske, multietničke BiH'', rekao je i naveo kako će biti dio pregovaračkog tima o koalicijama.

Zamjena teza

Smatra da je, kada je u pitanju formiranje vlasti, došlo do zamjene teza.

''SDP, DF i SNSD su dobili članove Predsjedništva. Po Ustavu BiH članovi Predsjedništva imenuju mandatara za sastav Vijeća ministara. Dakle pozivam prvenstveno Željka Komšića i Denisa Bećirovića da preuzmu odgovornost. Obveza članova Predsjedništva je da dođu do jednog imena. Mi stalno funkcioniramo po nekim nepisanim pravilima i idemo linijom manjeg otpora. U ovom trenutku jedini odgovorni za formiranje vlasti su Željko Komšić, Denis Bećirović i Željka Cvijanović. Puna je odgovornost na Komšiću i Bećiroviću", kazao je te istaknuo kako na organima SDP-a uopće nije bila tema koalicija sa SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close