Jedno te isto

Deklaracija ili zaključci SNSD-a: Tko što usvaja, a tko što poštuje?

Radovan Kovačević, glasnogovornik SNSD-a, kaže kako je članovima glavnog Odbora dat prostor od još sedam dana za eventualne dorade i dodatke.
Vijesti / Politika | 30. 10. 2021. u 20:13 Bljesak.info
GO SNSD na Palama usvojio zaključke o budućem djelovanju

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tekst Deklaracije SNSD-a samo je donio novu buru među bh. političare, objavio je BHRT navodeći kako deklaracija koja dospjela u javnost ''najavljuje ukidanje zakona BiH, zabranu djelovanja državnih institucija na teritoriji Republike Srpske i to upotrebom sile''.

Ipak, sve to u SNSD-u negiraju. Kažu, Deklaracija nije usvojena već zaključci.

Radovan Kovačević, glasnogovornik SNSD-a, kaže kako je članovima glavnog Odbora dat prostor od još sedam dana za eventualne dorade i dodatke.

''Onda će konačno zaključke usvojiti na prvoj sljedećoj sjednici Izvršni komitet SNSD-a. Svi oni koji se zalažu za rušenje Ustava, a rušenje Ustava je i ovo što trenutno imamo, jer je u potpunosti u suprotnosti sa Ustavom. Oni su ti koji ruše ustavni poredak i oni su ti koji ugrožavaju mir i stabilnost u BiH", rekao je Kovačević.

Iz SDA pak poručuju kako se Ustav ne poštuje te da su ''rezolucije i zaključci kakve donosi SNSD antidejtonski, protuustavni i anticivilizacijski''.

"Ono što želi uraditi, to se ne može nazvati samo prijenosom nadležnosti sa države na entitete, kada se govori o oružanim snagama i sigurnosnim policijskim strukturama. Sve to što se uradi promatrat će se kao paravojne formacije", kazao je Adil Osmanović, dopredsjednik SDA.

Vojnopolitički analitičar Đuro Kozar, podsjeća da Dejtonski sporazum nije dao pravo Narodnoj skupštini Republike Srpske d se upušta u državne prerogative, niti da donosi odluke kojima se ukidaju dodatne nadležnosti i organi BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close