Ivanić

Nejasna je uloga Demokratske fronte

Ivanić je rekao kako je uvjeren da od dogovora lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a neće biti ništa.
Vijesti / Politika | 09. 08. 2019. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sporazum lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a ''nije iskren, precizan i nije jasan, zato je osuđen na neuspjeh'', kaže za N1 Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i počasni predsjednik Partije demokratskog progresa

Navodeći kako je sporazum ''osuđen na neuspjeh'', Ivanić pita zašto mandatar za novi saziv Vijeća ministara već nije imenovan ukoliko je sporazum postignut.

Istaknuo je kako je u cijeloj priči, pozicija Demokratske fronte potpuno nejasna.

''Pravo da vam kažem, kad pročitate sporazum vidite da tu ni za što konkretno ne možete da se uhvatite. Svaka strana tumači i izvlači dijelove koji mu odgovaraju. Opozicija u Federaciji kritizira Izetbegovića, a Dodika u Republici Srpskoj. Čović se zasad nekako izvlači. Što je s Izbornim zakonom? Hoće li HDZ dobiti posebnu izbornu jedinicu što je njihov uvjet bio ranije, a SDA je rekla da bez Federalne vlade neće formirati Vijeće ministara. Čović će reći da ima rješenje, a Izetbegović će reći da to neće biti tako. Pozicija Demokratske fronte je potpuno nejasna. Ako bi eventualno Čović prihvatio da razgovara s Komšićem, izgubio bi ključne elemente svoje politike'', rekao je Ivanić za N1.

Rekao je kako je uvjeren da od dogovora neće biti ništa, a govorio je i o ulozi Larsa-Gunnara Wigemarka, specijalnog predstavnika Evropske unije za BiH.

''To je gospodin Wigemark i prejako je reći da je to međunarodna zajednica. Ne bih ja rekao da je to bio projekt međunarodne zajednice, to je bio projekt birokratske strukture koja ni riječ nije rekla o zloupotrebama izbornog procesa i javnih medija. Ja sam uvjeren da ovaj sporazum neće funkcionirati. Volio bih da griješim i da su postigli naći rješenja. Da Bosnu i Hercegovinu čekaju tri - četiri godine relativnog mira. Znajući njih, njihovu filozofiju - ne vjerujem'', poručio je Ivanić.

Kopirati
Drag cursor here to close