Sa šeste na sedmu, sa sedme na šestu

Nastavak 6. sjednice - Skupština HNŽ-a posao iz travnja radi u studenom

Na nastavku sjednice će se razmatrati preostale točke usvojenog dnevnog reda.
Vijesti / Politika | 02. 11. 2023. u 09:01 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavak 6. redovne sjednice Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije održat će se 03. studenog 2023. godine (petak) s početkom rada u 09:30 sati u velikoj dvorani Skupštine HNŽ, Ulica Jakova Baruha Španca br. 2 u Mostaru.

Na sjednici će se razmatrati preostale točke usvojenog dnevnog reda. 

Zanimljivo je da 6. redovna sjednica održana 27. travnja u biti nije ni završena. Tada se vodila polemika oko toga treba li s dnevnog reda skinuti točku o Financijskom planu županijskog Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Budući da je tadašnjoj vršiteljici dužnosti direktorice Zavoda Ani Vidačak istekao mandat, zastupnik HDZ-a 1990 Ivan Odak tražio je da izvješće predstavi predsjednica Upravnog odbora ili da se točka briše iz dnevnog reda.

Kako točka nije skinuta s dnevnog reda, rečeno je kako će se izvješće razmatrati za nekoliko dana, ali se to nikada nije dogodilo. Na toj je sjednici zamjenik predsjedatelja Skupštine, Tomislav Martinović, obavijestio zastupnike da je prijedlog Kolegija Skupštine Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na izmjene i dopune financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2023. godinu odgodi rasprava, ''jer ne postoji mogućnost da navedenu točku dnevnog reda obrazloži predsjednik upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja, te se  rasprava navedene točke odgađa za nastavak sjednice koji će biti naknadno dogovoren''. 

Podsjetimo, nakon više pola godine, 3. listopada je održana 7. redovna sjednica Skupštine, iako 6. po redu nikada nije završena. No prijenos uživo sa sjednice iz novoobnovljene Skupšrine je zakazao. Slike je bilo, ali tona ne.

Video: Sedma redovna sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (03.10.2023. godine)

Krajem ožujka ove godine Vlada HNŽ-a usvojila je Odluku o unutarnjoj preraspodjeli novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ-a za 2023. godinu za županijsku Skupštinu. Tada je priopćeno kako je ''za potrebe završetka radova rekonstrukcije, dogradnje i opremanja zgrade Skupštine, u Proračunu za 2023. godinu Vlada osigurala ukupno 850.000,00 KM''.

''Odlukom o unutarnjoj preraspodjeli, usvojenoj na današnjoj sjednici, dio sredstava u iznosu od 350.000,00 KM bit će utrošeno za nabavu opreme dvorane za održavanje sjednica Skupštine'', navedeno je.

Podsjećamo, zastupnici su se uoči sjednice požalili kako im nema tko dostavljati materijale za zasjedanja budući da Vlada radi u tehničkom mandatu te da je zbog toga upitno kako će se održati sljedeća sjednica.

 

Kopirati
Drag cursor here to close