Stižu reakcije

Naša stranka o zastavama u Mostaru: ''Taj teror neće oživjeti Herceg-Bosnu''

''Postavljanje zastava Herceg-Bosne po ulicama Mostara je predizborni pokušaj označavanja teritorije po etničkom kriteriju čime se poručuje nehrvatima da za njih tu nema mjesta'', kažu iz Naše stranke.
Vijesti / Politika | 29. 09. 2022. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom postavljanja zastava Herceg-Bosne i Izraela na području Mostara, reagirala je Naša stranka, iz koje navode kako se radi o teroru građana.

''Postavljanje zastava Herceg-Bosne po ulicama Mostara je predizborni pokušaj označavanja teritorije po etničkom kriteriju čime se poručuje nehrvatima da za njih tu nema mjesta. Poručujemo im nijedna zastava neće oživjeti nijedan propali paradržavni projekat pa tako ni zločinačku Herceg-Bosnu'', navode iz Naše stranke.

Od Gradske uprave Mostara, posebno od gradonačelnika Marija Kordića i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Salema Marića, traže hitnu reakciju i skidanje zastava.

''Hitno mora reagirati i Središnje izborno povjerenstvo. Na dan izbora svi se moraju osjećati slobodno da glasuju za koga žele, a ne da se osjećaju kao u Heliodromu, Dretelju i ostalim logorima Herceg-Bosne. Tražimo reakciju OHR-a i visokog predstavnika. Građankama i građanima poručujemo da se ne boje i da potpuno ignorirajući zločinačke namjere izađu na izbore i glasuju po vlastitoj savjesti i u skladu s idealima slobode izbora. To je nacionalistima najbolji odgovor'', navode.

Na kraju iz Naše stranke dodaju: ''S obzirom na činjenicu da se uz zastave Herceg-Bosne kače i zastave Izraela, Ministarstvo vanjskih poslova je dužno obavijestiti državni vrh Izraela da se njihova zastava koristi u najperfidnije, nacionalističke predizborne svrhe''.

Podsjetimo, nove zastavice hrvatskog naroda u BiH postavljene su u Dubrovačkoj ulici. Radnici JP Parkovi, u punoj radnoj akciji, u četvrtak ujutru postavljali su 'svježe' zastavice.

Šminkanje je to pred izbore koji građane Bosne i Hercegovine očekuju u nedjelju, 2. listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close