Ne vidi problem

Čović o zastavama: Mene ne vrijeđaju ratne zastave Armije BiH 

"Recimo, mene uopće nije vrijeđalo kad kolega Izetbegović bude u Njemačkoj i svugdje imate ratnu zastavu Armije BiH. To je osjećaj tog naroda, ljudima kojim se obraća. Poštujemo to. To je dio naše povijesti", kazao je Čović.
Vijesti / Politika | 26. 11. 2021. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik HDZ-a Dragan Čović je, na upit novinara da prokomentira to što su u pola Mostara na Dan državnosti BiH, bile istaknute zastave Bosne i Hercegovine, a u drugoj polovini zastave tzv. Herceg-Bosne, kazao kako su "zastave obilježje jednog naroda te da je hrvatski narod ponosan narod i s ponosom ističe svoja obilježja tamo gdje on živi".

"Hrvatskom narodu to nije u funkciji da bilo koga povrijedi na bilo koji način. Recimo, mene uopće nije vrijeđalo kad kolega Izetbegović bude u Njemačkoj i svugdje imate ratnu zastavu Armije BiH. To je osjećaj tog naroda, ljudima kojim se obraća. Poštujemo to. To je dio naše povijesti.

Nadam se da povijesna obilježja hrvatskog naroda ne trebaju izazvati kod bilo koga bilo kakva negativna osjećanja. To nije cilj, a mi ćemo i dalje s ponosom isticati tamo gdje mislimo da je prikladno", kazao je Čović, prenosi "Oslobođenje".

Kopirati
Drag cursor here to close