Reakcije

Naša stranka: HNS nanosi povijesnu štetu Hrvatima

Navode kako je "inzistiranjem na legitimnim i nelegitimnim Hrvatima HNS prigrlio jednoumlje i odbacio sve one Hrvatice i Hrvate koji se s njima ne slažu".
Vijesti / Politika | 19. 02. 2022. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Danas usvojeni zaključci na Hrvatskom narodnom saboru, pogotovo oni koji se tiču uvjetovanja izbora izmjenama Izbornog zakona te prijetnje dubljom etnoteritorijalnom reorganizacijom zemlje su i antihrvatski i antibosanskohercegovački. Nitko u ovoj zemlji danas nije sretan zbog ovakvih zaključaka", priopćeno je iz Naše stranke povodom zaključaka izvanredne sjednice HNS-a koja se održala u Mostaru.

Naime, oni ističu kako je "sve što je protiv BiH istovremeno protiv svakog od njezinih naroda i obratno".

"Hrvati su bosanskohercegovački narod i njihova je cijela Bosna i Hercegovina, kao što je i bošnjačka i srpska i Ostalih. Nebriga hrvatskog političkog rukovodstva za Republiku Srpsku, učinila je da Hrvata tamo gotovo nema. Tražeći da glasovi Hrvata u Sarajevu, Tuzli, Zenici i u drugim mjestima ne budu jednako vrijedni glasovima Hrvata iz Mostara, Gruda, Čapljine i drugih mjesta gdje su Hrvati većina, HDZ čini da ti naši građani u političkom smislu nestanu i iz tih dijelova BiH", poručili su iz Naše stranke.

Oni navode kako je "inzistiranjem na legitimnim i nelegitimnim Hrvatima HNS prigrlio jednoumlje i odbacio sve one Hrvatice i Hrvate koji se s njima ne slažu".

"HNS nanosi povijesnu štetu Hrvatima zagovarajući politički i teritorijalni aparthejd. Hrvatima treba otvorenost, da ljudi iz cijele BiH počnu dolaziti u krajeve u kojima su većina s namjerom da tu rade i žive kao i da se sami s istom namjerom počnu širiti cijelom BiH", stoji u priopćenju Naše stranke.

Poručuju kako "priča o bojkotu izbora i novoj teritorijalnoj organizaciji BiH dodatno destabilizira političku situaciju, samim tim i ekonomsku i bilo koju drugu".

"Ovo će dovesti do novih odlazaka naših građana, što je loše za cijelu BiH a pogotovo za Hrvate s obzirom na njihovu najmanju brojnost. Pozivati HDZ na razum, nema nikakvu svrhu", istaknuli su iz Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close