Poslušajte

Naša je stvarnost puna proturječnosti

Bosni i Hercegovini treba novi ustav, rekla je Krišto i dodala kako ni jedna zemlja nije ušla u Europsku uniju a da prije toga nije izvršila ustavne promjene.
Vijesti / Politika | 15. 03. 2019. u 13:21 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Postoje i unutarnji otpori ali i otpori međunarodne zajednice da u BiH dođe do promjene ustava, rekla je predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i članica Predsjedništva HDZ-a BiH Borjana Krišto novinarima u Neumu gdje se održava znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem, pod nazivom ''Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu''.

Istaknula je kako Bosni i Hercegovini treba novi ustav te da ni jedna zemlja nije ušla u Europsku uniju a da prije toga nije izvršila ustavne promjene.

''To je nešto što je potrebno zbog budućnosti opstojnosti i europske budućnosti'', rekla je, između ostalog, Krišto.

Novinarima se obratio i profesor mostarskog Sveučilišta Mile Lasić rekavši kako su poruke sa skupa poruke budućnosti i realistične.


''Ali je naša stvarnost puna proturječnosti koje onemogućuju kretanje naprijed prema novome, odnosno prvome proeuropskom ustavu'', rekao je Lasić i dodao kako bi bez njega BiH mogla postati zemlja sukoba.

''Htio sam kazati da se naši narodi ponašaju i u ustavu i izvan njega kao zajednice preživljavanja u neprestanom ratu nakon rata ili grade budućnost putem nezavršenog rata ili njegujući pasivizirani, zamrznuti konflikt a sve zajedno to nas udaljava'', rekao je.

Rekao je kako je skeptičan da je moguće bez odustajanja od unutarnacionalnih monologa pomaknuti se naprijed.

Kopirati
Drag cursor here to close