Vijeće naroda

Dodik najavio ustavne promjene zbog Federacije

Dodik je rekao kako Vijeće naroda nije obveza iz Daytonskog sporazuma, ali da je obveza FBiH da ima Dom naroda.
Vijesti / Politika | 18. 11. 2018. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska, ako ne bude popunjen Klub Srba u Domu naroda Parlamenta Federaciji BiH, pristupiti ustavnim promjenama i ukinuti Vijeće naroda, objavila je Srna.

''Cilj nam je da promijenimo Ustav Republike Srpske. Ne može se dogoditi da Vijeće naroda Republike Srpske, koje je nametnuo visoki predstavnik, služi za ometanje rada naših organa'', objasnio je Dodik.

Napomenuo je kako Vijeće naroda nije obveza iz Daytonskog sporazuma, ali da je obveza FBiH da ima Dom naroda.

''Klub Srba od Daytona do danas nikada nije bio formiran u FBiH. Ne prijetim, ali ako mi ne možemo imati tamo popunjen klub, zašto bismo bili servilni prema drugima u Republici Srpskoj'', rekao je Dodik za Politiku.

Naglasio je kako nije protiv toga da Vijeće naroda Republike Srpske ostane.

''Ali, nećete nas tamo degradirati, a ovdje da se širite. Nisam protiv bilo kog bošnjačkog interesa, ali nećete naše nacionalne interese skrnaviti, a da se ovdje nešto mora po pretpostavci'', kaže Dodik.

Prema njegovim riječima, u FBiH nikada nisu poštovali da najvažnijih šest pozicija moraju biti podijeljene po paritetu, dok je to u Srpskoj sve vrijeme poštovano.

''Zašto to da radimo?'', upitao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close