Otvaranje vreća

Naredba SIP-a: Ponovno brojanje listića na mjestima gdje su utvrđene nepravilnosti!

Zbog brojnih nepravilnosti SIP naredio otvaranje vreća i ponovno brojanje...
Vijesti / Politika | 10. 10. 2018. u 19:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon utvrđenih brojnih nepravilnosti tijekom i prije izbornog dana, Središnje izborno povjerenstvo BiH donijelo je Naredbu kojom se nalaže svim Općinskim/ gradskim izbornim komisijama u Bosni i Hercegovini ponovno pravilno utvrde izborne rezultate.

"Nalaže se svim izbornim komisijama u Bosni i Hercegovini da pravilno utvrde rezultate izbora na području svoje općine/grada na svim redovnim biračkim mjestima na kojima prema stanju u obrascima nije moguće pravilno utvrdio izborne rezultate (nisu popunjeni ili su djelomično popunjeni obrasci od strane biračkih odbora)", stoji u naredbi SIP-a, koju je potpisao predsjednik SIP-a Branko Petrić.

Foto: Žurnal.info / Naredba SIP-a (klikom na fotografiju pojavit će se u punoj veličini)

Podsjetimo, prije i tijekom izbornog dana u BiH utvrđene su brojne nepravilnosti. Od masovne promjene članova biračkih odbora 48 sati pred izbore, do kupovine glasova, glasovanja bez dokumenata, zloupotrebe službenih automobila, pojava mrtvih osoba na biračkim popisima. U Sapni su iste osobe glasale čak 7 puta. U Livnu je nestajalo struje i glasovalo se sa zdravstvenim knjižicama. U Martin Brodu član biračkog odbora bio je ujedno i kandidat na izborima. Intervenirala je i SIPA.

 

Kopirati
Drag cursor here to close