Igor Crnadak

Onima koji su muljali na izborima smeta ponovno brojanje glasova

''Samo onima onima koji su nešto muljali i petljali i nešto žele sakriti'', ustvrdio je Crnadak.
Vijesti / Politika | 09. 10. 2018. u 17:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak najavio je u utorak da će ta stranka do kraja inzistirati da se izvrši ponovno brojanje glasova za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske.

''Do kraja ćemo tražiti da se ispoštuje izborna volja građana u RS-u'', rekao je Crnadak i dodao da će u srijedu uputiti prigovor Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH o određenim neregularnostima.

Očigledno je, tvrdi, da se na ovim izborima ''dogodila velika krađa i kupovina glasova''.

''Uvjereni smo da su Mladen Ivanić i Vukota Govedarica dobili veći broj glasova od svojih protukandidata Milorada Dodika i Željke Cvijanović. Inzistiramo da se utvrdi je li na glasačkim listićima, koje su popunili građani RS-a, ono što je u izborim zapisnicima i da se utvrdi je li isti broj listića i onih koji su glasovali i što ako je velika razlika'', rekao je on.

Upitao je kome smeta novo brojanje glasova.

''Samo onima onima koji su nešto muljali i petljali i nešto žele sakriti'', ustvrdio je Crnadak.

PDP u srijedu šalje prijavu i Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) o, kako je naveo, ''izbornom inženjerigu u jednoj banjalučkoj firmi, čijim radnicima su podjejeni popunjeni glasački listići, a traženo je da vrate prazne, uz prijetnju da će ostati bez posla''.

SIP BiH nije, kako je dodao Crnadak, osigurao demokratsko, legalno i pravično provođenje izbornog procesa, zbog čega su neophodne izmjene Izbornog zakona.

Kopirati
Drag cursor here to close