Posebno za Predsjedništvo BiH

SDP će tražiti ponovno brojanje glasova

SDP smatra da je Denis Bećirović, njegov kandidat u izbornoj utrci za tu razinu, žrtva izbornih krađa.
Vijesti / Politika | 09. 10. 2018. u 16:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine uputit će sljedećih dana zahtjev Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) Bosne i Hercegovine za ponovno brojanje izbornih glasova, posebno za izbor članova Predsjedništva BiH.

SDP smatra da je Denis Bećirović, njegov kandidat u izbornoj utrci za tu razinu, žrtva izbornih krađa.

''Gotovo 100.000 nevažećih listića budi sumnju kao i rezultati SDP-a u nekim izbornim jedinicama'', kazao je predsjednik te stranke Nermin Nikšić u utorak na press konferenciji u Sarajevu.

Naveo je da je SDP BiH ostvario rast povjerenja glasača na svim razinama te će imati više mandata nego dosad u Parlamentarnoj skupštini BiH, kao i u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

''U županijama se također bilježi rast, dok u Republici Srpskoj nije prijeđen prag'', dodao je Nikšić.

''Sveukupno, SDP, koji je i dosad bio važan politički faktor, bit će još važniji nakon općih izbora održanih 7. listopada'', konstatirao je predsjednik SDP-a.

Posebno mu je drago, kaže on, što su građanske stranke prošle bolje nego prije mada su relativni pobjednici izbora sadašnje vladajuće strukture, od kojih očekuje da ponude plan kako će ubuduće vršiti vlast.

''SDP neće sudjelovati u vlasti na osnovu matematičkih koalicija već može pregovarati samo s onima koji ponude konkretan program boljeg budućeg stanja u zemlji, a prvenstveno s partnerskim strankama'', kazao je Nikšić.

Po njegovim riječima SDP želi izmijeniti zakonodavstvo na način da ishod svih budućih izbora bude ''do birača, a ne do brojača''.

Kopirati
Drag cursor here to close