Problemi

Najavljena ženska borba: Mostarske vijećnice za jednim stolom

Vijećnice su željele donijeti zajednički stav oko određenih pitanja, usprkos stranačkim razlika…
Vijesti / Politika | 22. 02. 2022. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nataša Jekić, Snježana Brkić, Lamija Duranović, Adela Gosto, Boška Ćavar, Vesna Šunjić, Miljana Kovačević i Irma Baralija, vijećnice u Gradskom vijeću Grada Mostara, okupile su se u ponedjeljak navečer povodom teme ženskog zdravlja i nedopustivo dugog čekanja nalaza Papa testa u mostarskim domovima zdravlja.

''Iako smo manjina, ne znači da ne možemo pokazati snagu i odlučnost, te možda ono najvažnije: zajednički stav oko određenih pitanja, usprkos stranačkim razlikama'', objavila je vijećnica Irma Baralija.

Kaže kako se na ovu temu se prirodno nadovezala i inicijativa dr Lamije Duranović koja je već u dva navrata insistirala na formiranju Zdravstvenog vijeća Grada Mostara preko kojega bi se ovakva i druga slična pitanja brže rješavala.  Druge vijećnice  su govorile i o skrining programima, mamografiji u drugim pitanjima važnim za zdravlje žena.

''Upravo zbog nagomilanih problema prvenstveno ženske i dječje populacije u domenu zdravstva, školstva i socijalne skrbi, osim pojedinačnog stranačkog, odlučile smo pokrenuti i ovakav vid aktivnosti kako bismo na naš, ženski, ekspeditivniji i konkretniji način utjecale na dinamiku rada Vijeća, I što je još važnije, njegove, tj. naše rezultate. Na ovom prvom susretu, dogovorile smo mnogo toga, za početak, uputile smo molbu za službenim sastankom sa rukovodstvom domova zdravlja i Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK jer želimo čuti iz prve ruke koji su razlozi za evidentne probleme s kojima se žene susreću a mi ćemo se potruditi da zajednički osmislimo rješenja za iste!'', navela je Baralija na Facebooku.

Kopirati
Drag cursor here to close