Vratio 135.884 KM

Načelniku Bileće godinu dana uvjetne kazne zbog utaje poreza

Aleksiću je oduzeta protupravno stečena imovinska korist od 135.884 KM i na taj način je izvršena reparacija štete počinjena kaznenim djelom.
Vijesti / Politika | 05. 02. 2019. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine je osudio prvostupanjskom presudom Miljana Aleksića iz Bileće na godinu dana uvjetne kazne i izrekao mu novčanu kaznu od 20.000 KM zbog počinjenog kaznenog djela utaje poreza.

Istovremeno je određeno da se izrečena kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri godine, od dana pravosnažnosti presude, ne počini novo kazneno djelo, priopćeno je iz Suda BiH.

Aleksiću je oduzeta protupravno stečena imovinska korist od 135.884 KM i na taj način je izvršena reparacija štete počinjena kaznenim djelom.

Optuženi je kao direktor firme "Aleksić komerc" iz Bileće izbjegao platiti davanja propisana poreznim zakonodavstvom BiH pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje iznosa obaveza.

Tvrtka "Aleksić komerc" odgovorna je što je kao pravno lice raspolagala protupravno ostvarenom imovinskom koristi u iznosu od 135.884 KM, koju je u ime, za račun i u korist te firme ostvario Aleksić.

Na ovaj način, pravno lice "Aleksić komerc" počinilo je kazneno djelo porezne utaje, te mu je Sud izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.000 KM, dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close