Vasković tvrdi

Mrtve mačke u zamrzivaču Wigemarka!?

Vasković tvrdi kako su mrtve zaleđene mačke pronađene prilikom čišćenja rezidencije nakon Wigemarkovog odlaska i o tome su obaviješteni predstavnici delegacije EU.
Vijesti / Politika | 27. 09. 2019. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zamrzivaču Larsa Gunara Wigemarka, nakon njegovog odlaska iz BiH, pronađene dvije mrtve zaleđene mačke, objavio je banjalučki novina Slobodan Vasković.

Naime, Vasković navodi da ''kada se sagleda što je sve nađeno, u rezidenciji u kojoj je živio, nakon njegovog odlaska može se konstatirati da je mandat završio jezivo''.

''Veliko je pitanje kakva je zaista osoba Wigemark i čemu je sve sklon, jer su u zamrzivaču, u rezidenciji koju je koristio, nađene dvije mrtve mačke. Otkud mrtve mačke u Wigemarkovom zamrzivaču i šta je radio sa njima, pitanje je koje izaziva jezu, ali i nameće niz raznih odgovora od kojih bi svaki mogao biti monstruozan'', piše Vasković ne navodeći od kud mu informacije o čudnom sadržaju hladnjaka.

Vasković tvrdi kako su mrtve zaleđene mačke pronađene prilikom čišćenja rezidencije nakon Wigemarkovog odlaska i o tome su obaviješteni predstavnici delegacije EU.

Oni su, tvrdi Vasković, su pokušali zataškati ovaj nevjerojatan, bizaran i užasan skandal.

''Osobama koje su čistile rezidenciju naređeno je da šute kako bi se od javnosti sakrila jeziva činjenica. Da li je Wigemark mučio nesretne životinje, prije nego ih je zaledio, ili činio još gnusnija nedjela, sada možemo samo da pretpostavljamo, ali činjenica je da bi se švedske vlasti trebale ozbiljno pozabaviti navikama svog diplomate'', piše Vasković.

Inače, Wigemarkov mandat na čelu Delegacije EU u BiH završen je 1. rujna ove godine, a na njegovo mjesto došao je Austrijanac Johann Sattler.

Kopirati
Drag cursor here to close