Smjena

Wigemark odlazi, Sattler dolazi

Navedeno je kako će u svojem mandatu Sattler raditi na nastavku napretka u procesu stabilizacije i pridruživanja, procesu osiguravanje stabilne, održive, mirne, multietničke i jedinstvene države...
Vijesti / Politika | 08. 08. 2019. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće Europske unije izabralo je danas Johanna Sattlera za novog specijalnog predstavnika Europske unije (EUSR) u Bosni i Hercegovini.

Kako je objavljeno, Sattler će, uz ovu, imati i titulu šefa Delegacije EU u Sarajevu.

''Sattler će naslijediti Larsa-Gunnara Wigemarka, koji je na dužnosti od 2015. godine. Sattler će na dužnost stupiti 1. rujna 2019. i mandat će mu u početku trajati dvije godine'', navedeno je u priopćenju.

Navedeno je kako će u svojem mandatu Sattler raditi na nastavku napretka u procesu stabilizacije i pridruživanja, procesu osiguravanje stabilne, održive, mirne, multietničke i jedinstvene države koja u potpunosti surađuje sa svojim susjedima te na održavanju nepovratnog puta prema članstvu u EU.

Sattler je trenutno veleposlanik Austrije u Albaniji. Studirao je političke znanosti i slavistiku na sveučilištima u Innsbrucku, Pragu i Moskvi. Doktorirao je 2008. godine na bečkom sveučilištu, a u diplomatskoj službi Republike Austrije aktivno radi od 1996. godine.

Od 2008. do 2013. Sattler je bio direktor izdavač za WAZ Media Group i Axel Springer u Moskvi. Radio je i kao zamjenik voditelja Ureda glavnog tajnika pri Ministarstvu vanjskih poslova, savjetnik za politička pitanja u Austrijskom veleposlanstvu u Washingtonu i član ureda posebnog predstavnika EU za jugoistočnu Europu (Pakt o stabilnosti) u Bruxellesu. Prije toga je tri godine bio na čelu Odjela za Zapadni Balkan u Ministarstvu vanjskih poslova u Beču.

Kopirati
Drag cursor here to close