Neformiranje vlasti

Wigemark predlaže izvanredne izbore

''Iscrpili ste mandat ranijeg saziva, ne provode se izborni rezultati, zemlja je u zastoju. Čak i na Kosovu imate nove izbore. Ako može Kosovo, mislim da može i BiH'', rekao je, između ostalog, Wigemark.
Vijesti / Politika | 29. 08. 2019. u 08:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Izaslanstva Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark, koji uskoro odlazi sa ove dužnosti, predložio je u intervjuu za današnji "Dnevni avaz" razmatranje opcije izvanrednih izbora ukoliko ne dođe do rješenja problema implementacije izbornih rezultata. 

Wigemark smatra da je važno pronaći način da se provede sporazum lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a do 5. rujna. 

''Da se razgovara o detaljima i to nije nemoguće uz dobru volju. Ali, ako će netko stalno osporavati, propitivati jesu li to dobre ili loše namjere... Pustiti možda Predsjedništvo BiH da odigra svoju ulogu, a to podrazumijeva imenovanje, već je završen proces provjere kandidata'', rekao je. 

Po njegovim riječima, sljedeći korak je da postignu suglasnot i upute ime mandatara Parlamentarnoj skupštini BiH i dalje ostaje rasprava u Parlamentu, pa možda unutar Parlamenta raspravljati i postoji mogućnost da se traži ponavljanje procesa. 

''Vi ovdje nemate priliku izvanrednih izbora, ja pretpostavljam da u većini zemalja, ako se ne postignu sporazumi, to urade. I, evo, ako ja mogu dati preporuku, to bi bilo to. Iscrpili ste mandat ranijeg saziva, ne provode se izborni rezultati, zemlja je u zastoju. Čak i na Kosovu imate nove izbore. Ako može Kosovo, mislim da može i BiH'', rekao je, između ostalog, Wigemark za "Avaz".

Kopirati
Drag cursor here to close