Pripreme

Mostarski SDP dobio predsjednicu i kreće u stvaranje koalicije

Za vršiteljicu dužnosti predsjednice Gradske organizacije SDP Mostar Aldijanu Trbonja-Tule, dosadašnju potpredsjednicu GO SDP Mostar.
Vijesti / Politika | 07. 03. 2024. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Gradski odbor SDP Mostar je u potpunosti opredijeljen za realizaciju odluke Predsjedništva SDP BiH o zajedničkom programskom nastupu stranaka trojke na predstojećim lokalnim izborima, te je imenovao tim za pregovore koji ima obavezu u narednim sedmicama nastaviti intenzivne razgovore sa NIP-om i NS-om'', navedeno je u priopćenju za javnost.

Stranka je, nakon ostavke Armana Zalihića, za vršiteljicu dužnosti predsjednice Gradske organizacije SDP Mostar Aldijanu Trbonja-Tule, dosadašnju potpredsjednicu GO SDP Mostar.

Naveli su kako je ''u skladu s odlukom Predsjedništva SDP BiH nakon održanog strateškog planiranja, imenovan izborni stožer, definirani programski ciljevi, te strateške smjernice rada organizacije u izbornoj godini''.

Mostarski SDP je uputio poziv i ''za druge političke subjekte koje su opredijeljene da zajedno sa SDP-om i partnerima mijenjaju postojeće stanje i rade na boljitku svih građana grada Mostara''.

''Vjerujemo da grad Mostar zaslužuje odgovorniju i transparentniju vlast kada je u pitanju rješavanje ključnih komunalnih problema u interesu građana. Period koji je iza nas je obilježen rastom nesigurnosti, nepotizmom, izostanku ozbiljnih investicija, pogodovanju solarnim tajkunima, trgovanjima regulacionim planovima, nerješavanja ključnih problema od deponije, mirujućeg saobraćaja do kolektora'', naveo je mostarski SDP.

Podsjetimo, krajem siječnja predstavnici Demokratske fronte, Narodnog evropskog saveza, Stranke za BiH i Prve mostarske partije, potpisali Platformu o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima 2024. godine u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close