Neopoziva

Zalihić podnio ostavku i žestoko prozvao "drugove" i predsjednika SDP-a Nermina Nikšića

Arman Zalihić iznio je razloge zbog kojih je podnio ostavku na mjesto Predsjednika GO SDP Mostar.
Vijesti / Politika | 08. 02. 2024. u 15:08 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arman Zalihić je u četvrtak podnio neopozivu ostavku na mjesto Predsjednika GO SDP Mostar, potvrdio je to na službenom Facebook profilu.

"Razlog ostavke je što jedna maliciozna grupa ljudi već duži period vrši pravno nasilje nad većinom članova Gradskog odbora, grubo kršeći Statut SDP-a, a tom pravnom nasilju se jučer pridružio i sam vrh Partije", istaknuo je Zalihić.

Prije svega zahvalio se svojim suradnicima "bez kojih bi sve ovo bilo nemoguće, drugovima u pravom smislu te riječi koji su stajali sa mnom rame uz rame, radeći u interesu SDP-a i građana".

"Ogranak sam preuzeo u periodu katastrofalnog izbornog rezultata, u vrijeme kad su samo još rijetki svraćali u SDP. Za samo dvije godine, na Lokalnim izborima u Mostaru doveli smo stranku do najboljeg izbornog rezultata ikada, a moja malenkost je osvojila najveći broj preferencijalnih glasova od svih kandidata na bilo kojim izborima na listama SDP-a u Gradu Mostaru. U drugom izbornom ciklusu u kojem sam vodio SDP Mostar, na posljednjim Općim izborima, ostvarili smo rast od preko 50% u odnosu na prethodne Opće izbore, po čemu smo četvrta najuspješnija organizacija SDP-a u državi", napisao je Zalihić.

Foto: Bljesak.info / Sjednica Skupštine HNŽ-a

Ističe kako se trudio "saslušati i biti dostupan svakom SDP-ovcu i svakom građaninu. Da budem lokomotiva SDP-a, prvo u Vijeću, a sada u Skupštini, ne libeći se ulaziti u najžešće rasprave ukazujući na kriminal, korupciju i nepotizam".

Žuljević i Prlić obmanuli Predsjedništvo

"Kada nisu uspjeli da svojim morbidnim lažima i spletkama poljuljaju povjerenje članova Gradskog odbora u moj rad, iskoristili su činjenicu što su dva člana manjine, Aner Žuljević i Lana Prlić, ujedno članovi Predsjedništva SDP-a BiH. Spomenuti "drugovi" obmanuli su Predsjedništvo da formira radnu grupu za ispitivanje odnosa u navodno podijeljenom Gradskom odboru Mostar", istaknuo je, te dodao kako "za razliku od obmanutih članova Predsjedništva koji vjerojatno nisu ni znali za što glasaju, predsjednik Nikšić se sasvim svjesno svrstao na stranu maliciozne grupe".

Nikšiću, ističe, "uopće ne zamjeram simpatije prema Prlić i Žuljeviću, međutim zamjeram mu što je odigrao ključnu ulogu u donošenju nestatutarne odluke kojom se vrh SDP-a iživljava nad demokratski i legitimno izabranom Gradskom odboru naše organizacije".

Maliciozna grupa

"Na laži koje je o meni i Gradskom odboru iznijela maliciozna grupa koju, pored Anera Žuljevića i Lane Prlić, čine brat Anera Žuljevića i najbolja prijateljica Lane Prlić, Predsjedništvo SDP BiH je odlučilo da zaključke o sudbini naše organizacije predloži Radna grupa čiju većinu čine Lana Prlić, njena najbolja prijateljica, Aner Žuljević i njegov brat, potpuno ignorirajući demokratski i legalno izabran Gradski odbor", naglasio je i kazao kako "razlog udara leži u neostvarenim osobnim interesima pojedinaca iz grupe kao i u strahu od toga hoće li obitelj i prijatelji dobiti prolazna mjesta na predstojećim lokalnim izborima".

Između ostalog dodaje kako, "ne opraštaju što ministarsku funkciju obavlja čovjek koji je univerzitetski profesor, doktor znanosti bez i jedne mrlje u karijeri i što SDP Mostar više nije privatna stranka obitelji, prijatelja i kumova nego stranka u koju sve više navraćaju novi, mladi, visokoobrazovani i profesionalno nekompromitirani ljudi".

"Kreiranje listi i organizaciju kampanje im velikodušno prepuštam, te im želim mnogo sreće i uspjeha, a rezultate ćemo uspoređivati nakon izbora. U idućem periodu posvećujem se još intenzivnijem radu zastupnika u Skupštini HNŽ i izaslanika u Domu naroda Parlamenta FBiH u korist građana Mostara, Hercegovine i BiH", zaključio je Zalihić.

Kopirati
Drag cursor here to close