Borba

Mostar: Neregularnosti u unutarstranačkim izborima SDA

Izbore mostarskom ogranku ove stranke, protekli su u šuškanjima o velikim previranjima tko će preuzeti vrh stranke. Spominjali su se i fizički obračuni.
Vijesti / Politika | 20. 02. 2024. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kod pojedinih ogranaka SDA u Mostaru uočene su nepravilnosti u vođenju izbornog procesa i nepoštivanje Statuta stranke te utvrđenih pravila izbornog postupka u SDA, objavila je mostarska gradska organizacija SDA povodom nedavno održanih izbora na razini gradskih područja.

''Izborno povjerenstvo Gradske organizacije SDA Mostar, koje je nadležna i odgovorna za pravilnu provedbu izbornog procesa na razni gradske organizacije SDA Mostar, je zatražilo od ogranaka gradskih područja da izvrše dopune prijedloga za izbor u organe GO SDA u skladu sa Statutom SDA i pravilima izbornog postupka u SDA'', navedeno je u informaciji dostavljenoj članovima stranke u Mostaru.

Navodi se kako je izborni proces finaliziran te da je ''započet i da je u tijeku'' izborni proces za organe Gradske organizacije SDA Mostar.

''Kada ogranci gradskih područja kod kojih je uočena nepravilnost dostave prijedloge koje se od njih traži Izborno povjerenstvo pristupit će daljnjim aktivnostima u izbornom procesu za razinu Gradske organizacije SDA Mostar'', navedeno je u informaciji.

U informaciji članstvu o nepravilnostima navodi se i kako  SDA, ''kao najorganiziranija politička stranka u BiH vrši izborni proces na visokoj razini demokratskih postulata''.

Inače, izbore u mostarskom ogranku ove stranke, protekli su u šuškanjima o velikim previranjima tko će preuzeti vrh stranke. Spominju se i tolike napetosti koje su dovodile skoro do fizičkih obračuna, a navodi se kako je na snazi sukob između starih kadrova i mlađih članova stranke koji žele preuzeti mostarski ogranak.

Predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar i aktualni predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara, Salem Marić, predsjednik Skupštine HNŽ-a i prvi čovjek Medžlisa Islamske zajednice u Mostaru, Džafer Alić, te županijski ministar financija, Adil Šuta, glavni su akteri utrke za prvog čovjeka mostarske SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close