Izmjene i dopune

Iz SDA nezadovoljni odlukom Doma naroda, pozivaju Schmidta da reagira

"Ovakav ishod glasanja realizacija je dogovora kojeg su predsjednici vladajućih stranaka postigli na privatnom imanju Milorada Dodika u Laktašima".
Vijesti / Politika | 31. 01. 2024. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH nije dobio podršku delegata Doma naroda Parlamenta BiH da se razmatra po hitnoj proceduri.

Ovu odluku službenim priopćenjem prokomentirala je i SDA koja je bila predlagač.

"Odluka vladajuće koalicije da u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH odbije po hitnoj proceduri razmatrati i usvojiti Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH koje se odnose na integritet izbornog procesa potvrđuje da aktualnoj državnoj vlasti nije stalo do europskog puta Bosne i Hercegovine i da će učiniti sve da spriječe organizaciju poštenijih i transparentnijih izbora".

"Odbacivanjem mogućnosti da se SDA-ov prijedlog usvoji u hitnom postupku vladajuća koalicija pokušava kupiti vrijeme i u konačnici spriječiti zaustavljanje izbornih prevara i manipulacija. Ovakav ishod glasanja realizacija je dogovora kojeg su predsjednici vladajućih stranaka postigli na privatnom imanju Milorada Dodika u Laktašima", naveli su u priopćenju stranke.

"S druge strane, neprihvaćanje ovog Zakona prije sjednice Europskog vijeća, koje će u ožujku razmatrati mogućnost otvaranja pregovora Europske unije sa Bosnom i Hercegovinom, jasna je poruka vlasti da im nije stalo do europskog puta i da je sva priča o navodnoj posvećenosti tom putu samo paravan za ustupke koje "Trojka" daje SNSD-u i HDZ-u BiH".

"Pozivamo Visokog predstavnika Christiana Schmidta da na temelju odluke Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koji je već usvojio ovaj Prijedlog Kluba SDA, te u skladu sa svojim ranijim obećanjem donese odluku o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koje će omogućiti organizaciju poštenijih i transparentnijih izbora".

Kopirati
Drag cursor here to close