Birališta

Mostar: Čović zaokružio imena

Istaknuo je kako se nada brzom formiranju Gradskog vijeća.
Vijesti / Politika | 20. 12. 2020. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, glasao je na Lokalnim izborima 2020. godine za Grad Mostar na biračkom mjestu u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača Mostar u 8.00 sati.

Istaknuo je kako se nada brzom formiranju Gradskog vijeća te se osvrnuo i na kaznenu prijavu koju je HNS-a u subotu predao Županijskom tužiteljstvu u Mostaru zbog fiktivnih prijava birača u Mostaru.

''Prijave se odnose na brutalan pokušaj kršenja vrijednosti demokratskog procesa glasanja, pokušaj prebacivanja više stotina osoba iz jednog gradskog područja na područje zapada, jugozapada i juga čime se pokušao narušiti stvarni odnos koji imamo. Taj potez je nečastan, nekorektan i kazneno provodiv. Mi smo podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba i neka se sada institucije time bave'', kazao je Čović.

"Nada da će izbori proći u redu, da će se sačuvati transparentnost i da u konačnici već večeras oko 23 sata znamo kakvi su rezultati, kako bi akteri koji mogu napraviti većinu, vrlo brzo idemo ka tome da se imenuje sastav Gradskog vijeća, predugo smo bili bez Gradskog vijeća", kazao je Čović nakon glasanja.

''Mostar se mora preporoditi, mora dobiti europski "štih" da svi oni koji tu žive mogu vidjeti svoju budućnost'', poručio je Čović.

 

Foto: Bljesak.info / Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH na biračkom mjestu za Grad Mostar

Podsjetimo, izbori u Mostaru održavaju se 20. prosinca, a birališta su otvorena u 7 sati ujutro i zatvorit će se se u 19 sati do kada traje i izborna šutnja. 

Foto: Bljesak.info / Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH na biračkom mjestu za Grad Mostar

Birači imaju priliku glasati na 150 redovitih glasačkih mjesta, 16 biračkih mjesta u odsustvu, na jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, a formirano je i 20 redovnih mobilnih timova.

Foto: Bljesak.info / Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH na biračkom mjestu za Grad Mostar

Građani na izborima biraju 35 vijećnika u Gradsko vijeće Mostara među 370 kandidata. Na glasačkim listićima se nalazi 31 politički subjekt od čega 22 političke stranke, četiri koalicije, jedna lista neovisnih kandidata, te četiri neovisna kandidata. 

Kopirati
Drag cursor here to close