Našim novcem

Mostar ≤ 7: Stranka se pohvalila parkom, svi prešućuju čijim novcem

''Hvala na strpljenju, cilj je osluškivati dječji smijeh svakodnevno kroz igru i druženje'', poručila je stranka.
Vijesti / Politika | 07. 09. 2022. u 09:32 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Park je zabranjen za korištenje djeci iznad 7 godina kako bi ga očuvali i kako bi doista djeca godinama prikladna ovoj vrsti parka uživala u njemu'', naveo je ogranak HDZ-a BiH u mostarskom naselju Rodoč pohvalivši se kako je djeci darovan park.

''Završen je projekt parka te su se napokon otvorila plava vrata za zabavu, igru, druženje i dječji smijeh. Nakon prethodnog doista neadekvatnog prostora, djeca mogu se igrati slobodno i neograničeno'', poručio je stranački ogranak objavivši kako park sadrži kućicu za igranje, tobogan, ljuljačke, njihalicu, vrtuljak, klackalicu, golove za male nogometaše ali i klupu za odmor od igre te kantu za adekvatno odlaganje otpada.

''Hvala na strpljenju, cilj je osluškivati dječji smijeh svakodnevno kroz igru i druženje'', poručila je stranka.

Dokaz o tome da ljudi iz fotelja računaju na našu nezainteresiranost dok se mažu oči je natpis i sarajevske Općine Stari Grad gdje na ploči (na slici) stoji da je Općina građanima darivala park. No, sigurno je u proračunu općine negdje u nekoj stavci stajalo opremanje parka a to je opet novac građana. O poklonu bi se moglo govoriti samo ako su ufoteljeni platili izgradnju i oprmanje praka iz svojeg džepa.

Foto: Bljesak.info / Poklon?!

Nije prvi put da se pred izbore stranke hvale kako misle na građane i kako su nešto napravili za njih računajući na nedovoljnu svijest građana da se sve radi od njihovog novca. A toga novca ima sasvim dovoljno. Naime, prema posljednjim podacima u Federaciji BiH uplaćeno je 4,1 milijardi KM javnih prihoda, a drugo istraživanje otkrilo je kako je u izbornoj godini pokrenuto nekoliko socijalnih davanja ''teških'' 200 milijuna KM. Uz to, pokrenuto je preko 200 javnih radova koji se predstavljaju kao zasluga vladajućih a ustvari su projekti plaćeni novcem poreznih obveznika. Za neke je možda i dignut kredit. No, i ta dugovanja platit će građani.

I to je predstavljeno kao nešto što je vlast darivala građanima i opet se zanemaruje činjenica da je to novac građana.

Koliko daleko i duboko može ići pogled s visoka na građane govore i škare koje su u rukama ovih dana. Naime, u Posušju je pao rekord po broju škara i ruku tijekom presijecanja vrpce za novu školu dok su ''gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković, direktor Doma zdravlja Hidajet Rahimić, te predsjedavajući Gradskog vijeća Nail Jusić upriličili otvaranje lifta presijecanjem vrpce''.

Nije to ništa, pretrpjela je BiH otvaranje i trafostanice, bankomata i sve to okićeno hvalospjevima kako to rade oni prešućujući čijim novcem.

Predizborna kampanja službeno se tek zahuktala i nakon mjeseci uvodnih govorkanja u skrivenoj kampanji krenula su razna presijecanja vrpci i razne prodaje priče kako netko nešto radi za nas. Ponovno prešućujući da se to radi našim novcem, fotografirajući se s djecom po školama iskorištavajući ih za kampanju što im nitko neće naglas zamjeriti.

Što se tiče rješavanja problema stvarnog života, toga još u kampanji nismo čuli, a poučeni ranijim iskustvom, nećemo ni čuti. Za sada slušamo samo nebuloze poput toga da kandidat SDA otvoreno za govornicom govori kako će utopiti političke protivnike u bazenu svoje djece. Dakle, politička mašta došla je do poziva na ubijanje i do ograničenih života iza plavih vrata.

Video: Šta je zloupotreba javnih resursa u svrhe izborne kampanje?
Kopirati
Drag cursor here to close