Vijeće mladih

Mlade Mostarke i Mostarci pozvani da izađu na izbore

Naveli su kako se ovi izbori događaju u doba pandemije, međutim, pozivaju mlade da u tome ne vide izgovor, već da uz poštivanje epidemioloških mjera, iskoriste svoje pravo i izađu na izbore.
Vijesti / Politika | 18. 12. 2020. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Suočeni s činjenicom da su prošli lokalni izbori održani prije 12 godina, te da mnoge generacije koje su od tada postale punoljetne su bile izostavljene svog osnovnog demokratskog prava, ovim putem, kao krovno tijelo mladih Mostara, pozivamo sve mlade, punoljetne osobe, da u nedjelju 20.12. 2020. iskoriste svoje demokratsko pravo i prvi put izađu na lokalne izbore'', poručili su iz Vijeća mladih Grada Mostara.

Naveli su kako se ovi izbori događaju u doba pandemije, međutim, pozivaju mlade da u tome ne vide izgovor, već da uz poštivanje epidemioloških mjera, iskoriste svoje pravo i izađu na izbore.

Izbori u Mostaru su specifični, jer se biraju gradski vijećnici koji biraju gradonačelnika.

''Važnost održavanja izbora Vijeće mladih Grada Mostara je uvidjelo i 2016. godine, kada je zajedno sa svojim partnerima organiziralo akciju IZbori se za Mostar, na dan kad su u cijeloj BiH održavani lokalni izbori, izuzev Mostaru. Vijeće mladih je također 2017. godine organiziralo i projekt “Simulaciju gradskog vijeća Mostara” u kojem su na jedan dan 35 mladih sjelo u stolice gradskih vijećnika, te simulirali rad lokalnog parlamenta.

Vijeće mladih Grada Mostara je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija koja je osnovana 2010. na inicijativu Grada Mostara. Vijeće čini 8 nevladinih omladinske organizacije od kojih svaka ima svoje predstavnike u Skupštini. Ono je krovna organizacija za mlade u Mostaru. Bavi se omladinskom politikom i glavni cilj joj je podizanje života mladih na veću razinu u skladu sa Zakonom o mladima FBiH'', navode iz ove organizacije.

Kopirati
Drag cursor here to close