Ljudska prava

Ministrica Turković stavila maramu i optužila medije

Vijesti / Politika | 06. 12. 2022. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica vanjskih poslova Bisera Turković na press-konferenciji poslije susreta s iranskim ministrom vanjskih poslova održala je ''lekciju'' medijima kriveći ih za stereotipe.


''Zamislite da sam se ja pojavila ovako pokrivena. Kakav bila vaša reakcija, kakav stereotip'', rekla je ministrica stavljajući maramu na glavu.

Novinari su je potom pitali zašto nije.

''Zato što znate da postoji zakon. Ja se ne slažem s tim zakonom. Ja smatram da ljudska prava uključuju i prava odjeće. Neka svako nosi šta hoće'', rekla je i složila se s iranskim ministrom da su za mnogo toga krivi novinari.

''Informiranost medija, novinara na kraju krajeva oni su najveći edukatori današnjice. Svi mi pratimo portale, pratimo televizije. Čitamo i pokušamo da stvorimo sliku i da dopremo do objektivnosti. Ono što jeste opasnost ovog trenutka to je stvaranje stereotipa. Mislim da svi moramo da uložimo jako veliku energiju da izbjegnemo stereotipe'', zaključila je Turković, izvijestio je portal Raport.

S druge strane, iranski je ministar, s kojim su se odbili susresti parlamentarci, rekao kako ''nijedna osoba u Iranu nije stradala od tamošnje policije i snaga reda'' te da su zemlje Zapada krive za nerede.

Kopirati
Drag cursor here to close